A testi-lelki harmónia nincs szezonhoz kötve

2014.11.18. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Míg nyáron utazásainkkal a napsütötte órák számát szeretnénk meghosszabbítani, a pihenést egy vízparti nyaralásként képzeljük el, addig télen is megvan arra a lehetőségünk, hogy kikapcsolódjunk. Így akkor is feltöltődhetünk, mikor az idő borongósabb, kevesebb vitaminhoz jut szervezetünk, melyeknek köszönhetően fáradékonyabbak, ingerültebbek, kimerültebbek lehetünk. Johann Haberl, mentáltréner és egészségügyi szakértő a téli pihenés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Bár kevesen tudják, a mérsékelt égöv lakói közül minden negyedik embert érinti az évszakokhoz köthető hosszabb-rövidebb ideig tartó kedélybetegség. A napsütéses órák számának csökkenésével, a nyári pihenések végével akár a munkahelyi, akár magánéleti stressz okozta nyomás nehezebben feldolgozható. Nemenként eltér az arány, így a nők 24, a férfiak 15 százalékát érinti a „téli fáradság” jelensége. Ennek a feldolgozásában segíthet, ha télen hosszabb-rövidebb időre elutazunk és a termálfürdők gyógyhatású vizeivel kúráljuk testünket-lelkünket.

 

Télen is kijár az énidő

Burgenland termálvizekben, egészséges és különleges ételekben, szabadidőprogramokban bővelkedő régió, tökéletes helyszín a kikapcsolódáshoz, melyek nagyon kedveltek a magyar vendégek körében. „Minden idő, amit minőségi kikapcsolódással töltünk, és ezalatt önmagunkra figyelünk, ellazulást, nyugalmat és kiegyensúlyozottságot eredményez. Ilyenkor sokat tehetünk az egészségünkért is, hiszen a wellness szállodákban időjárástól függetlenül pihenhetünk, használhatjuk a termálfürdők, a szaunák nyújtotta lehetőségeket. Amikor elutazunk, fizikailag is eltávolodunk a hétköznapok problémáitól, így elmélyülten tudunk pihenni, kikapcsolódni” – mondja el Johann Haberl, mentáltréner és egészségügyi szakértő, a Stegersbachban található Larimar Wellnesshotel igazgatója.

 

A gyógyvíz jótékony hatásai

A régióban több forrás is található, így Bad Sauerbrunn-nál (Savanyúkút), Lutzmannsburg-Frankenau-nál (Locsmánd), Bad Tatzmannsdorf-nál (Tarcsafürdő), vagy épp Stegersbach-nál, melyekből egy kilométer mélyből törnek a felszínre az ásványokban bővelkedő gyógyvizek. Különlegességüket az adja, hogy gazdag nátrium-, kálium- és kalciumforrások, de magnézium, vas és más ásványi anyagok is megtalálhatóak bennük. Leggyakrabban mozgásszervi betegségek, gyulladások esetén javasolt a termálvizes fürdő, de a burgenlandi vizek ásványi anyagai egy sor egyéb jótékony hatással is rendelkeznek, így jók a reumás-, szív-, gyomor-, és egyes bőrbetegségek kezelésére is.

„A testmeleg termálvízben való fürdőzés, úszás és a szaunázás kedveznek a kikapcsolódásnak és pihenésnek. Az izmok a meleg víznek köszönhetően ellazulnak, és az ásványok is jobban ki tudják fejteni pozitív hatásukat. Emellett azonban a teljes feltöltődéshez télen nagyon fontos az egészséges, vitaminban gazdag étkezés és a rendszeres testmozgás” – tette hozzá a szakértő.

A magyar vendégeket nem csak a termálvizek gyógyító ereje vonzza Burgenlandba, hanem a magas színvonalú, hangulatos és modern wellnesshotelek széles választéka is. A Sonnentherme Lutzmannsburg közép-kelet Európa egyik legszínvonalasabb baba termálfürdője, míg a szintén Burgenlandban található St. Martins Therme & Lodge a Fertő tavi- Seewinkel Nemzeti Parknál fekszik, egy olyan régió közepén, amely UNESCO világörökségként van nyilvántartva.

www.burgenland.info


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing