A természet tisztelete egy zöld házban, Szingapúrban

2015.03.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Teljesen elüt a környezetétől ez a családi ház, mely zöld tetejével, a teraszából kibukkanó fák lombjaival és látványos belső udvarával hívja fel magára a figyelmet Szingapúr modern felhőkarcolói között.

Az ingatlant a FARM építész stúdió tervezte egy kétgenerációs család számára, és két épületből áll, melyek egy álomszép kertet ölelnek körbe. A nagyobb, kétszintes épületben a lakás alapvető helyiségei, míg a kisebb, egyszintes blokkban a szórakoztató egységek kaptak helyet, a két blokkot pedig a gyönyörű kert kapcsolja össze.

A nagyobbik épület alsó szintjének teteje pázsittal és fákkal beültetett, és az itt helyet kapott gránittal kövezett terasz közepén, egy ovális nyíláson bukkan ki a földszinten ültetett, hat fűzfa lombja. Az ingatlanban a külső és a belső tér, a modern berendezés és a természet határai összemosódnak, és még a teljesen zárt helyiségeket is hatalmas üvegablakok választják csak el a látványos kerttől.

Az épület belseje modern, minimalista berendezést kapott, melyben a fehér és a fa barna árnyalatai dominálnak, itt-ott megjelenő fekete bútorokkal és szürke falakkal, mindezt pedig jól ellensúlyozza a kert növényeinek üde, élénkzöld színe. Az Ingatlantájoló szakértői úgy gondolják, hogy ez a zöld családi ház a természethez való visszafordulás jelképe, egy igazi oázis Szingapúr betondzsungelében.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://freshome.com/2015/03/16/spectacular-green-residence-overlooking-the-city-skyline-the-wall-house-in-singapore/


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing