A TAMA is a Gourmet Fesztiválon!

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. Emellett olyan éttermek is megjelennek az eseményen, amelyek korábban nem tudtak. Ilyen a TAMA is, ami megnyitása óta halmoz sikert sikerre.

Mivel vár minket?

Két ételt lehet megkóstolni náluk, mindkettő klasszikus magyar fogás, és azoknak kedvez, akik szeretik a kapor ízét:

• Krémes vajtök főzelék, mangalica húsgombóc

• Kapros túrós lepény, narancs, vanília

Krémes vajtökfőzelék mangalica húsgombóccal. HOL Magazin 2018.

A tavasz jegyében egy hagyományos vajtök főzeléket kínálunk majd, melyet a magyar ízekre hangolunk. A kapor ennek elengedhetetlen kiegészítője, amely enyhén savas, de mégis friss, olaj formában jelenik majd meg, ezáltal nem olyan agresszív. A gombóc – a tematikához igazodva – a tányér egyik fő eleme, mangalicatarjából készül. Sok friss petrezselyemmel, snidlinggel sült fokhagymával ízesített alaplében lassan főzzük, hogy a gombócok szaftosak legyenek. Betételemek: tökmag olajban pácolt vajtök kockák és vajtök spagetti, ezek tetejére sonkamorzsa kerül, amely ad egy ropogós érzetet és a sósságát is kiemeli.

A kapros túrós lepény naranccsal és vaníliával az étterem egyik legnépszerűbb desszertje. Kóstoljátok meg!

Kapros túrós lepény naranccsal és vaníliával. HOL Magazin 2018.

Kovács Péter, a TAMA séfje idén elnyerte a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége címet. Vár titeket ő is a fesztiválon.

Az ital, ami az ételeket kiegészíti: Champagne Veuve Émille Grand Cru Blanc de Blancs 2012

A legkimagaslóbb területekről származó, kizárólag Chardonnay szőlőből készült bor Vintage Champagne. Kifinomult, rendkívül elegáns illat, enyhén kekszes aromák citrusokkal vegyítve. A szájban izgalmas, vibráló frissesség; krémes, egybefüggő buborék halmaz és végtelenül hosszú lecsengés jellemzi. Igazi remekmű. 


Cikkajánló
- Gördülő dűlők a Villányi borvidéken
- Két csillagot kapott a Black Lake forrásvíz kivételes íze
- Grill party? Olvassa el!
- Palágyi Eszter szendvicsei az OMV-kutaknál!
- Csak a frissen őrölt az igazi

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing