A szex mint testedzés

2018.06.24. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Sokan egyetértenek Mark Twain híres mondásával: Az egészség megőrzésének az a titka, hogy azt együk és igyuk, amit nem szeretünk, és azt csináljuk, amihez nincs kedvünk. De mi van, ha az, amit a legjobban szeretünk csinálni, ráadásul jót is tesz az egészségünknek?

Kutatások kimutatták, hogy azoknak a nőknek, akik rendszeresen sportolnak, edzenek, aktívabb a nemi életük, könnyebben felizgulnak, és hamarabb érik el az orgazmust, mint az ülő életmódot folytató társaik.

Azt mindenki tudja tehát, hogy a testedzés jót tesz a nemi életnek, de vajon igaz ez fordítva is? Jó testedzés a szex?

Pszichológusok és egészségügyi szakemberek szerint a szextől nem csak a kedvünk lesz jobb, de gyógyítható vele a fejfájás, erősödik tőle az immunrendszer, megszabadít a stressztől, ezen kívül kalóriaégető testedzésnek sem utolsó.

A legtöbb forrás szerint az „átlagos”, 30 perces szeretkezéssel 50-100 kalória égethető el, ám ez több tényező együttes függvénye. Számos változó - a testsúly, a környezet hőmérséklete, az időtartam, az intenzitás, a gyakoriság és a pozitúra - is hatással van az elégetett kalóriák számára.

A heti háromszori szeretkezés évente mintegy 7500 kalóriát éget el, ez körülbelül annyi, mint 100 kilométer kocogás. Természetesen a szex intenzitásával a felhasznált kalóriák száma felmehet akár évi 15 ezerre is. Hát még ha hozzávesszük annak a kutatásnak a megállapításait, amely szerint még a csókolózásnál is kalóriák égnek el!

A gyakoribb szeretkezés jót tesz az általános egészségnek, szépségnek, javítja a hangulatot, és minden bizonnyal a kapcsolatnak is jót tesz. Ráadásul nem ismert káros mellékhatása sem.

 

eDiets

 

- informed -


Cikkajánló
- BGE_Hungast együttműködés a gyakorlati képzésért
- A jó éttermek már nem engedhetik meg maguknak, hogy rossz kávét adjanak
- Gin-tonic bérlet a Várkert Bazárban
- Mit együnk és mit ne, hogy jól aludjunk?
- Gyógyfüvek és az influenza

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing