A szabír titok

A Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár, valamint a Diófa Kör A SZABÍR TITOK? címmel konferenciát szervez egy, a történelem által rég föltett, de ezidáig meg nem válaszolt kérdésről: amennyiben a magyar-finnugor kapcsolatrendszer nem etnikai rokonság, miként alakulhattak ki rokonságnak nevezhető nyelvi és kulturális kapcsolatok?

Mivel a kérdés sok szakmát érint, a szervezők megítélése szerint tudományközi - interdiszciplináris - megközelítést kíván.

Konferenciánk a történelmi adatok, a nyelv, a régészet, a monda- és hitvilág, a népzene, stb. - vagyis a kultúra egésze felől közelíti meg a kérdést. Előadóink tudományos igénnyel válaszokat keresnek a maguk mesterségének jelen állása szerint, ugyanakkor kísérletet tesznek a részeredmények lehetséges összefüggéseinek megvitatására, netán föltárására. A magyarság eredetével kapcsolatos előadások megtartására a témával magas szinten foglalkozó, elismert személyeket kérünk fel.

A vitazáró beszélgetésen az előadók válaszolnak a kedves nézők írásban föltett egy perces kérdéseire. A rendezvény programja itt olvasható.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing