A só, ami pinot noir ízű

2017.05.22. | Kategóriák: Gasztronómia, Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A borízű só nem újdonság: ha kellőképpen vállalkozó szelleműek vagyunk, akár magunk is elkészíthetünk egy adagot, azonban amennyiben a fáradtságtól inkább megkímélnénk magunkat, és csúcsminőségre vágyunk, rendelhetünk egy igazi különlegességet is.

A közelmúltban ugyanis két jóbarát összefogott, és az oregoni, sókitermeléssel foglalkozó Jacobsen Salt Co. a Willamette-völgyi Grouchau Pincészettel karöltve piacra dobta a pinot noir ízesítésű asztali sót. A sóvállalat tulajdonosa, Ben Jacobsen és a borász John Grouchau már régóta szerettek volna egy közös terméket, és most jött el az ideje annak, hogy álmuk valóra váljon. A termék előállításakor ügyeltek arra, a sóhoz épp a megfelelő mennyiségű aromát, színt és ízt keverjék a pinot noir-ból. Az elkészült só nem tartalmaz alkoholt, így nyugodt szívvel fogyasztható vezetés előtt – vagy akár közben is. Jacobsen cége egyébként már több különleges sóval büszkélkedhet; többek között fekete fokhagyma, fehér szarvasgomba és vaníliabab ízesítésű sókristály is rendelhető tőlük.

Mihez használjuk?

Jacobsen weboldalán találunk recepteket olyan ételekhez, amelyek remek kiegészítője a pinot noir-só: sültcékla-saláta és csirkemájmousse.



Forrás: The Independent -  VinCe Magazin 


Cikkajánló
- Hosszabbítást kap az online dokufilmes akció
- Fényes Hunguest Hotels-sikerek a Bocuse d'Or idei versenyén
- CSR Hungary Díjat nyert a Bonduelle
- A SKULT13 márciusi programjai
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing