A Salon Étterem is bemutatkozik a Budai Gourmet-n!

Modern formába öntött hagyományos ízeket kóstolhatunk a Salon standján 
A New York Palota Salon Éttermének különlegességeit is meg lehet kóstolni június 8-10. között a Millenárison. Természetesen Wolf András chef - tartva magát saját és az általa vezetett Salon étterem küldetéséhez, az esszenciális magyar gasztronómia alapelvéhez –, szezonális hazai alapanyagokból saját készítésű alkotóelemekből álló menüt álmodott a két napos ízkavalkádra!

Fényképek alapján is lehet választani a New York Salon standján. Az ételköltemények elsőre talán bonyolultnak tűnhetnek, de persze nem azok, viszont a döntést megkönnyítik majd a táblákon elhelyezett képek. A New York Salon chef-ej, Wolf András most is kitett magáért, hagyományos magyar ízekkel készül a zamatok kétnapos kavalkádjára.

Házi rebarbaraszörp jázminnal

A megálmodott ételsor egyik fő jellemzője az, hogy csak a késő tavaszi szezonban, idehaza megtalálható összetevőkből áll. Az összes alapanyag magyar termelőtől származik, sőt – a Salon boszorkánykonyháján kikísérletezett és nagy népszerűségre szert tett – házilag készült szörpökkel, lekvárokkal, saját sütésű kenyerekkel is megismerkedhetnek az ízek szerelmesei. A Salon Étterem chefje és kollégái annyira komolyan veszik a Budai Gourmet-t, hogy saját kezűleg szedték az epret, amely az egyik desszert fontos összetevője.

Háztáji kacsa káposztás cvekedlivel.

Íme egy kis ízelítő a kínálatból:

- Egres leves rozmaringos friss kecskesajttal

- Háztáji kacsa káposztás cvekedlivel

- Eper, bodza (vaníliás bodzakrém, bodzahab, eperfagylalt, házi keksz és bodzavirág)

- Házi bodzaszörp

- Házi rebarbaraszörp

Wolf András chef nevéhez kötődik az esszenciális magyar gasztronómia megalkotása. Ez a hagyományos receptek lényegét ragadja meg. Az íz, a szín, a textúra, az illat és a forma művészi harmóniája, melyből az íz állandó elem, míg az egyéb jellemzők szabadon változtathatók - a kreatív alkotás területe. Ezt az étterem-minősítők is elismerték, nemrégiben Michelin-ajánlást kapott a Salon, és felkerült a legjobb 10 listájára a GAULT & MILLAU rangsorban.

Vaníliás bodzakrém, bodzahab, eperfagylalt.

További információ:

Bella Gabriella – New York Café sajtókapcsolatok

bella.gabriella@prenews.hu

+36 20 330 88 56


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing