A Salon az 5-dik!

2013.07.10. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A rangos Népszabadság Top 50-es lista ötödik helyén végzett a New York Palota Salon Étterme. A mezőny nagyon erős, a megtisztelő helyezést kreativitással, precizitással, sok munkával, odaadással és alázattal sikerült elnyerni.

A Népszabadság ítészei a rangsorolást minden évben elvégzik. Mint ahogy az 50-es listát bemutató kiadványban írják: „örülünk, hogy idén is lett 50 hely, ahol van mondanivalója a konyhának”. Márpedig Wolf András chef és csapata garantáltan átadja a Salon Étterem konyhájának mondanivalóját elegáns, küllemében újraszületett, ám ízeiben hagyománykövető formában. Ezt nem csak a hozzáértők veszik észre, hanem azok is, akik pusztán csak az ízek szerelmesei.

A listát felállító bizottság a következő ételeket fogyasztotta:

-          Házikenyér, háromféle ízesítésű sóval és háromféle ízesítésű vajjal

-          Medvehagymás polenta báránynyelvvel és sóskahajtással

-          Kacsamáj zsírjában

-          Enyhén füstölt pisztráng Waldorf-salátával

-          Paprikás fogas libamájjal és sült túróval

-          Epersaláta bazsalikomgra nita

-          Rákóczi-túrós

-          Szilvalekváros mákos nudli

Az évenkénti kiadványban még két helyen említik a Salon Éttermet. A legjobb halételt tálaló konyhaként jelenik meg, a Népszabadság zsűrijének a Paprikás fogas libamájjal és sült túróval nyerte el a tetszését. Aztán pedig az élő zongoraszót is díjazzák, amelyet még manapság sem lehet felülmúlni CD-ről játszott (akármilyen színvonalas) válogatással.

Rákóczi túrós á la Salon. HOL Magazin 2013.

Természetesen nem lehet átsiklani azon tény felett, hogy hol talált otthonra mindez. A patinás New York Palota elegáns, gazdag, fényűző enteriőrjei, a század eleji nagypolgári elegancia mellett az asztalra roppant egyszerű tányérokon érkeznek a különböző újraálmodott megjelenésű, ízeiben azonban a hagyományosat követő remekművek. Az ízeket pedig hazai borok egészítik ki, amelyeket alapos felmérés és kóstolás után választottak ki.

Teljesen magától értetődő, hogy egy ilyen különleges étterembe nem kerülhet bolti termék. A kenyértől kezdve, a lekváron keresztül minden finom falat és kiegészítő íz a házban készül, a különböző termékek, mint a túró, vaj vagy a tojás házi termelőktől kerül a konyhára.

Wolf András chef és csapata fine dining stílusban alkot, vezérlőelvük pedig az esszenciális magyar gasztronómia. Ez nem csak egy jó étel elfogyasztását jelenti, minden mást is magába foglal, ami új és tradicionális egyben. A Salon az ételek totális átalakítása ellenére kitart a hagyományos ízek megtartása mellett. Az íz, a szín, a textúra, az illat és a forma művészi harmóniája, melyből az íz állandó elem, míg az egyéb jellemzők szabadon változtathatók - a kreatív alkotás területe.

 

Salon Étterem

New York Palota Budapest

Erzsébet körút 9-11. 


Cikkajánló
- 2020. Gundel Károly-díjasai Dr Csizmadia László és Molnár Attila
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- A Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjének új sörei
- Sztárokkal jön az I. Séf Feztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing