A régió szálloda-befektetéseinek fele Magyarországra érkezett

2015.05.18. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Az első negyedévben Kelet-Közép-Európába, valamint Ausztriába 160 millió euró befektetési tőke érkezett a szállodapiacra, ennek fele jutott Magyarországra - közölte a CBRE globális kereskedelmi ingatlan tanácsadó magyar leányvállalata.

Az első negyedévben az európai hotel-befektetések forgalma elérte a 3,74 milliárd eurót. Ez több mint kétszerese a 2014-es év első negyedévében mért összegnek, ami 1,73 milliárd euró volt - áll a közleményben.

Tavaly Budapest szállodapiaci mutatói a legjobbak voltak a közép- és kelet-európai régióban, megelőzve Prágát, Varsót és Bukarestet. Az egy kiadható szobára jutó árbevétel - az európai mezőnyben - mintegy ötödével volt jobb a második helyezett madridinál, míg az egy szobára jutó bruttó működési nyereség közel duplája a spanyol fővárosban mértnek.

A következő években számos új szálloda nyílik meg a magyar fővárosban, és a belvárosban több történelmi épület átépítése folyik. A közleményben Borbély Gábor, a CBRE magyarországi elemzési vezetője ismertette, hogy a budapesti hotelek átlagos kihasználtsága 75 százalékos, az átlagos szobaár pedig 7 százalékkal volt magasabb tavaly, mint az előző időszakban.

A megélénkült szállodapiaci befektetés a gyors megtérülésnek és a magas likviditásnak köszönhető - áll a közleményben.

 

MTI 2015. május 18., hétfő 15:00


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing