A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült

2020.10.20. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál összeállította legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját.

A felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál legújabb felmérése a magyarok frissensült fogyasztási szokásait vizsgálta. Idén az összes rendelés 11%-át választották ebből a kategóriából, és továbbra is a rántott húsételek a legnépszerűbbek a fogyasztók körében. A frissensült rendelések két legnépszerűbb kategóriája az összes rendelés nagyjából harmadát kitevő rántott hús (27,2%), illetve a gyerekek és a vegetáriánusok örök kedvence, a rántott sajt (14,6%). A leggyakrabban rendelt fogásból, a rántott csirkemellből négyszer annyi fogyott, mint a roston sült változatból. 

Falatozz: a legnépszerűbb frissensültek. HOL Magazin 2020.

Összességében 2020-ban a három leggyakrabban rendelt fogás a rántott csirkemell, a Cordon Bleu, és a rántott sajt. A dobogó negyedik helyén a rántott sertésszelet végzett, amiből majdnem harmad annyit rendelnek, mint a csirkéből készült változatból. Az ötödik helyre a milánói sertésborda, a hatodikra a mátrai borzaska, a hetedikre pedig roston sült csirkemell került. A 9. helyezett a bolognai sertésborda lett, a tízes toplista utolsó helyén pedig a kijevi csirkemell áll.

Az összes rendelt ételt tekintve a Falatozz.hu megrendelőinek 3,1%-a rendelt idén valamilyen formában rántott húst (rántott csirkét, karajt, sertést, bécsi szeletet, polpettit vagy milánói sertésbordát stb.), és 1,6%-a rántott sajtot. 

 

A Falatozz.hu-ról

A Falatozz.hu Magyarország egyik legnagyobb ételrendelő portálja, mely közvetítő szerepet játszik a megrendelő és a kiszállítást bonyolító étterem között. A Falatozz.hu ételrendelő portálon több, mint 430 étterem ajánlataiból válogathatunk.


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing