A pillanat hevében

Improvizációk estje a New York Művész Páholyban
Ismét elindul a New York Művész Páholy programsorozat a Világ Legszebb Kávéházában. Szeptember 16-án, 19 órától a rögtönzés művészetéé lesz a főszerep. Ebben, mint mindig, a magas kultúra jeles képviselői lesznek segítségünkre.

Egy rövid nyári szünet után rögtönzéssel nyit a New York Művész Páholy. Az Improvizációk Estjén olyan elismert művészek engednek betekintést legmeghittebb pillanataikba, mint Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Grecsó Krisztián író, Grecsó Zoltán táncművész, koreográfus, Gyémánt László festőművész, Kathy Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző, Dr. Máté Gábor orvos, író, és Dráfi Kálmán zongoraművész.

A kulturális élet kiemelkedő alkotóival találkozhatunk a New York Művész Páholy szeptember 16-i eseményén, Az improvizációk estjén. Amellett, hogy végigvesszük, mennyire volt és van ma helye a spontaneitásnak egyes művészeti ágakban, azaz miként működik az improvizáció tudományban, színjátszásban, képzőművészetben, komoly vagy könnyűzenében, egyes fellépő vendégeink legemlékezetesebb élményeiket is megosztják majd az esten.

Ez alkalommal többek között a zenei improvizáció egyik legmeghatározóbb alkotójával, Szakcsi Lakatos Bélával találkozhatnak, aki már volt vendégünk Fehér László születésnapi estjén, áprilisban. Most zenésztársával, Kathy Horváth Lajos hegedűművésszel együtt érkezik, hogy élőben improvizáljanak az est folyamán. Gyémánt László festőművész a kortárs képzőművészeti élet egyik legmeghatározóbb alkotója, sokan csak „Portrékirály”-ként emlegetik, kortárs művészekről, írókról, színészekről, rendezőkről rendszeresen fest portrét, emellett meghatározóak az 1960-as évektől folyamatosan alkotott dzsesszképek sorozatai, számos híres dzsessz-, illetve rockzenészről készített portrét. Vendég lesz az esten egy testvérpár – Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész. Ritka, ha egy családban több tehetség is van, több kiemelkedő alkotó. A Grecsó család író-táncos testvérpárja mégis ilyen. Az AEGON-díjas Grecsó Krisztián könyvei, novellái, regényei, tárcái meghatározó, utat-mutató és szépséget, hitet-adó olvasmányai mindennapjainknak. Grecsó Zoltán nemzetközileg is elismert táncos, jelenleg szabadúszó táncművészként legtöbbet a Duda Éva Társulattal dolgozik. Táncpedagógusként kortárstáncot oktat, koreográfusként 2009 óta tevékenykedik, Willany Leó néven Improvizációs Táncszínházat alapított 2008-ban. Zoltán a New York Páholy sorai közt improvizál is majd a közönség előtt. Dr. Máté Gábor orvos, író meghívása talán a legizgalmasabb kérdés: mennyire létezik a tudományban improvizáció? A népszerű, Amerikában élő orvos mesél majd a hitről, improvizációról és tudatos döntésről – amin akár életünk, egészségünk is múlhat. A felsoroltakon kívül további izgalmas vendégek és meglepetések várják az estre látogatókat.

A New York Művész Páholy újabb sorozata 2013. szeptember 16-án veszi kezdetét. Egészen jövő nyárig érdekesebbnél érdekesebb vendégekkel várjuk látogatóinkat, a kultúra és a tudás szerelmeseit.

A programok megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

 

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. 

 

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon

www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing