A nézők meghódítására készül az új rajzfilmhős, Salamon király

2017.09.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Film

A héten érkezik a hazai mozikba a magyar-izraeli koprodukcióban elkészült Salamon király kalandjai című rajzfilm. A 640 millió forintból megvalósult produkción 250 fős stáb dolgozott, amelynek döntő részét, 150 főt a magyar szakemberek biztosították. A munkálatokat a Babar: Az elefántok királya alkotója, a belga származású Albert Hanan Kaminski rendező és Temple Réka producer, a Lengemeséket gyártó Cinemon Stúdió vezetője fogta össze.

A szórakoztató családi rajzfilm ötlete már több mint tíz éve megfogalmazódott az alkotókban. A magyar Cinemon Stúdió az első tervekkel még a Magyar Mozgókép Közalapítványnál pályázott, majd annak megszűnése után a Magyar Nemzeti Filmalaphoz jelentkeztek, ahonnan 200 millió forintot kaptak gyártási támogatásként 2015-ben.  A film teljes költségvetése 640 millió forint lett, és fele-fele arányban magyar, illetve izraeli koprodukció, mind a finanszírozás, mind a gyártás tekintetében.

 Salamon király kalandjai. HOL Magazin 2017.

A készítők olyan rajzfilmet szerettek volna vászonra vinni, amelynek hősei a legkisebbek körében is kedveltek lehetnek, ezért arra törekedtek, hogy vicces, érdekes figurákkal népesítsék be az izgalmas ókori legendát megidéző történetüket. Magát Salamont, a Lengemeséket is jegyző Pálfi Zsolt animációs rendező tervezte, a többi szereplőt pedig tehetséges fiatal izraeli animátorok alkották meg. Ez egyébként évekig tartó folyamat volt, közel húszféle változat készült mindegyik figurából, míg megtalálták a véglegeseket. Ezzel párhuzamosan a csapat komoly és kiterjedt kutatómunkát végezett az i.e. első században élt Salamon királyról és koráról. Tanulmányozták a hozzáfűződő legendákat, mítoszokat, illetve alaposan feltérképezték, hogyan nézhettek ki az akkori ruhák, tárgyak, és díszítések is.

Salamon király kalandjai. HOL Magazin 2017.

A 250 fős stáb közreműködésével két országban, három éven keresztül folyt a munka, hogy idén nyárra végleg elkészülhessen a rajzfilm. A zökkenőmentes gyártási folyamatokat olyan nagykapacitású online informatikai rendszer szolgálta ki, amelyhez minden munkatárs azonnal hozzáférhetett, így folyamatosan lehetett követni, hogy ki, hol tart a feladataiban.

A Salamon király kalandjai hazai bemutatója szeptember 28-án lesz.


Cikkajánló
- A nomád séf két estén át Budapest vendége
- Kilenc hónap háború
- Nagy dobásra készül a Superfly
- Nagy Retró Kutatás – vissza nekünk a Bambit!
- Jan Vogler a MÜPA-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing