A New York Caféban filmezett Anthony Bourdain

2015.01.13. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Világ Legszebb Kávéháza az egyetlen Kelet-és Közép-Európában, ahol a CNN sztárszakácsa forgatott
Az amerikai tévés személyiség Magyarországról készít filmet, így végigjárja azokat a helyeket, amelyek egyértelműen hazánk jellegzetességeit, sajátosságait, értékeit mutatják be. Ebből a sorból nem maradhatott ki a New York Kávéház sem, ahol nem csak forgatott, de kóstolt is az amerikai sztárszakács.

Anthony Bourdain két munkanapot töltött a Világ Legszebb Kávéházában. Az első napon 9, a másik napon 5 órát dolgozott kollégáival a patinás épület falai között. Nem csak a különleges kialakítású Kávéház részletei kötötték le a stáb figyelmét, több órát töltöttek a konyhában is Wolf András chef társaságában, hogy minél szebb és izgalmasabb felvételeket készíthessenek a gasztronómiai remekművekről.

Anthony Bourdain a Világ Legszebb Kávéházában. HOL Magazin 2015.

Pihenésképpen pedig rendelt magának egy négyfogásos menüt, így megkóstolta a Libamájpástétomot zöldhagymával és lilahagyma lekvárral, a Bárány ragulevest tárkonnyal, a Csülökpörköltet bulgurral, valamint a Fogas filét petrezselyem pürével, mézes paszternákkal és édeskömény salátával. Természetesen a fogásokat hazai borokkal tette teljessé, az itallapon lévő nedűkből pohárba került az Árvay Furmint, a Gere Merlot, valamint a Béres Magita.

A Magyarországról készült film nagyjából fél év múlva kerül a CNN műsorára.

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője. A CNN-en futó, utazással és ételekkel foglalkozó műsort a világ számos országában felvették már, de Európán belül eddig csak Spanyolországban, Szicíliában, Koppenhágában, illetve Oroszországban dolgoztak. Egészen mostanáig Közép-és Kelet-Európában nem készítettek egyetlen epizódot sem.

Anthony Bourdain a Világ Legszebb Kávéházában. HOL Magazin 2015. 

 

New York Kávéház

Budapest,

Erzsébet körút 9-11.

www.newyorkcafe.hu


Cikkajánló
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- A Szent András Sörfőzde új söre, az Áfonyás Ale
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing