A marketing erősítését várják a szakmai szervezetek

2015.03.18. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MARESZ) közös állásfoglalásában kiemelte: tavaly a magyarországi szállodák forgalma minden eddiginél jobban, több mint 10 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest.

Rámutattak: a kedvező eredmények mellett ugyanakkor a szolgáltatások, a szállodai szobák ára nemzetközi összehasonlításban rendkívül alacsony. A négy- és ötcsillagos szállodák bruttó átlag szobaára 2014-ben még a 7 évvel korábbi szinten volt, az inflációval korrigált nettó átlag szobaárak mindkét kategóriában egyaránt a 14 évvel korábbi, a 2000. évinek csupán mintegy 50 százalékát tették ki - írták.

Mindezek következtében nagymértékben visszaesett a szállodák jövedelmezősége, ami a turizmus versenyképességének romlását okozza - szögezték le közleményükben.

A szakmai szövetségek ezért különösen fontosnak tartják a marketing erősítését, főként Németországban, ahol az elmúlt években gyengült a marketingaktivitás.

Az ágazat jövőbeni sikere érdekében javasolják a német és más piacokra tervezett konkrét akciók és keretek bemutatását, egyeztetését a turisztikai vállalkozásokat képviselő szakmai szervezetekkel.

Szükségesnek tartják a budapesti szórakoztató negyedbe, a romkocsmákba látogató vendégkör megtartása mellett Budapest újra pozicionálásával a magasabb költőképességű, kulturális, fürdő- és gasztronómiai attrakcióinkat is értékelő szegmensek megszólítását.

Hangsúlyozottan fontosnak tartják a MICE, azaz hivatásturisztikai szegmensre irányuló promóció erősítését, mert a kongresszusi, konferenciaturizmus növekedése segítheti elő a nagyobb költőképességű vendégek részarányának, így a turizmus bevételeinek gyorsabb emelkedését. Mindehhez elengedhetetlen a nagy kapacitású, 2018-as megnyitással Budapestre tervezett kongresszusi központ mielőbbi megépítése és promóciójának beindítása - tették hozzá.

 

 

MTI 2015. március 17., kedd 18:29
Fotó bbj.hu 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing