A Magyar Táncművészeti Főiskola közleménye

A Magyar Táncművészeti Főiskola 2011 januárjában elindította könyvtárfejlesztési projektjét, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Köszönet a támogatásért!
„A táncművészet és a tudomány szolgálatában. A Magyar Táncművészeti Főiskola könyvtári szolgáltatásainak fejlesztése” projekt célja a főiskola könyvtári szolgáltatásainak fejlesztése, a használók igényeinek figyelembe vételével kialakított új könyvtári terekben.

A projekt keretében a főiskola Columbus utcai campusán belül új épületbe költözik a könyvtár, ahol olvasótermet, kutatásra, elmélyült munkára alkalmas kutatóhelyeket alakítunk ki, és biztosítjuk az internethasználatot. A könyvtárosok számára is megteremtjük a nyugodt és hatékony munkavégzés feltételeit.

A TÁMOP pályázat keretében, a táncművészeti terület speciális igényeinek és az országos lelőhely-nyilvántartás elveinek egyaránt megfelelő, az országos könyvtári projektekkel (MOKKA, ODR, NDA) összehangolható nyilvántartást vezetünk be. Ezáltal elektronikusan elérhetővé válik a könyvtár teljes katalógusa.

Interaktív könyvtári portált alakítunk ki. Ezen egyes szolgáltatásaink 24 órán át az olvasók rendelkezésére állnak, így növeljük a könyvtárunkat használók körét, segítjük a vidéki kihelyezett képzési helyeink hallgatóinak munkáját, lehetőséget adunk a könyvtár nyilvános szolgáltatásainak bárki általi hozzáféréséhez.

Új módszerekkel és programokkal járulunk hozzá az olvasáskultúra fejlesztéséhez, a könyvtárhasználat népszerűsítéséhez, kiemelt figyelmet fordítva a főiskola gimnáziumának tanulóira és az új könyvtárhasználókra.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 23.182.996,- Ft.

A projekt megvalósításának határideje: 2011. december 31.

Budapest, 2011. február 18.

Bővebb információ: Magyar Táncművészeti Főiskola

Dr. Bolvári-Takács Gábor PhD, főiskolai tanár, projektmenedzser

1145 Budapest, Columbus u. 87-89.

Levelezési cím: 1372 Budapest, Pf.: 349

Tel.: 273-2780; Fax: 273-3433

E-mail: btg@mtf.hu

Honlap: www.mtf.hu


Cikkajánló
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Fenntarthatósági díj az őriszentpéteri Pajta Étteremnek
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing