A magyar ízek mellé áll a Kézműves Magyar Ízek Vására

2012.02.24. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A magyar kultúra részét képező tradicionális ízek és alapanyagok népszerűsítését tűzte ki célul az immár harmadik alkalommal jelentkező Kézműves Magyar Ízek Vására március 9. és 11. között.

A magyarországi és határon túli régiókból bemutatkozó mintegy ötezer íz mellett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is képviselteti magát a háromnapos vásáron a fővárosi Millenárison. Standjánál a látogatók termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba. Ennek célja, hogy a fogyasztók ne csak a problémákra, hanem a valódi értékekre és a minőségre is felhívják egymás figyelmét és megosszák egymással tapasztalataikat.

A látogatók a vásáron fogyasztói problémáikat is megvitathatják a helyszínen jelen lévő szakemberekkel - fejtette ki Csákiné Gyuris Krisztina, az NFH főigazgató-helyettese szerdán a vásár sajtótájékoztatóján.

A termékkosár tartalmára egyébként ősz óta folyamatosan szavazhat bárki az interneten (www.termekkosar.hu) és levélben is. A szavazatok alapján pedig minden hónapban kiválasztják a legkedveltebb hazai terméket.

Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője elmondta, a harmadik vásáron "íztérkép" alapján csoportosítják a termékeket: hét magyarországi (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld) és négy határon túli (Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék) régió gasztronómiai különlegességei mutatkoznak be.

A szervezők meghirdették az Állj a magyar ízek mellé! elnevezésű mozgalmat is, amelyhez a Facebook közösségi oldalon is bárki csatlakozhat (www.facebook.com/magyarizek).

A termékeiket kiállító termelők a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ingyen vehetnek részt a vásáron. A kezdetek óta változatlan árú (1900 forintos) jegynek pedig ezúttal már a teljes összege levásárolható lesz a Kézműves Magyar Ízek márkaboltjában Budapesten.

A rendezvény fővédnöke ezúttal is Schmittné Makray Katalin, szakmai fővédnöke pedig Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter lesz. A vásárt színpadi programok és fellépések is színesítik.

MTI 2012. február 22., szerda 15:48

Kézműves Magyar Ízek Vására. HOL Magazin 2012.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing