A legszebb múzsa a határidő?

2016.01.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

A teljesítmény, sport és művészet estje a New York Művész Páholyban - 2016. január 18. 19.00 óra
2016 januárjában folytatódik a nagysikerű New York Művész Páholy kulturális programsorozat. Mint minden alkalommal, a szervezők ezúttal is igyekeznek az irodalom világát izgalmas párosításban, különleges vendégekkel megmutatni. Január 18-án, hétfőn este elsőre távoli világok találkoztatására készülhetnek a látogatók: sport, színház és irodalom - 

a teljesítmény, az ihlet oldaláról kapcsolódik össze a négy meghívott Vendég által egy egyedi esten, a Világ Legszebb Kávéházában!

A január 18-i est címéül egy, a beszélgetéshez kiinduló pontként használható gondolatot tettek: A legszebb múzsa a határidő? Négy meghívott vendéggel a sport, színjátszás, irodalom, a kedvenc vers és az írás kerül az est fókuszába, s az, kinek mi állhat a teljesítménye mögött. Vajon nehéz vagy teljesítményt növelő egy rövid határidő? Mi motivál sportolót, mi írót, mi színművészt?

Meghívott vendégek:

Erdei Zsolt 'Madár' magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó

Kukorelly Endre József Attila-díjas magyar író, költő, újságíró, kritikus

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jogász

Kamarás Iván Jászai Mari-díjas színművész

New York Művész Páholy 2016-ban is. HOL Magazin 2016.

Erdei Zsolt ökölvívóról talán kevesen tudják, mennyire érzi sajátjának az irodalom világát, a verseket. Ha nem is gyakran, de néha edzéseken is előkerülnek a magyar irodalom remekei, míg otthon, gyermekeinek rendszeresen olvas, idéz. Kedvenc költője Radnóti Miklós, kinek verseit fejből is tudja.

Kiss Gergő könyvet írt Életem a játék címmel, ami 2014-ben jelent meg a Libri Kiadónál. Ebben azt írja: "Amikor sportolói karrieremről gondolkodom, folyton arra a következtetésre jutok: elég lett volna egyetlen perc, egyetlen szavazat, egyetlen méter, egyetlen igen vagy nem, egyetlen apró gól, és minden másként alakul. Szerénytelenség nélkül állíthatom, rajtam sosem múlt a siker: mióta világossá vált számomra, hogy lehorgonyzom a vízilabda mellett, minden edzésen a maximumot nyújtottam, az olimpiai bajnoki cím érdekében bele akartam dögleni a vízbe."

Kukorelly Endre író a Magyar Íróválogatottban futballozik. A foci a huszadik század legnépszerűbb magyar sportja, irodalmunkat is kezdettől szenvedélyesen foglalkoztatja Karinthytól Mándy Ivánon át napjainkig. A magyar íróknak nemcsak témája, hanem kedvtelése is a foci. Az új Magyar Íróválogatott 1993-ban alakult, nemzetközi kupákban is jeleskednek.

Kamarás Iván színművész állítja,"sport nélkül el sem tudom képzelni az életemet." Szabadidejében bokszol, jógázik, biciklizik, szörfözik, korcsolyázik és konditerembe is jár. Speciális edzésprogramot talált ki és erről forgatott Ács Zoltán sportszakember felügyelete alatt Formabontó néven.

Az év vége mindig egyfajta számvetés időszaka. A New York Művész Páholy 2015-ben 12 estet tartott, változatos irodalmi, művészeti témákat, személyeket középpontba állítva. Márciusban megünnepelték második születésnapjukat, áprilisban Czeizel Endre, míg májusban Csányi Vilmos professzorok 80. születésnapi ünnepségét tartották ötszáz vendég részvételével a ROMA teremben. Köszöntötték a Virtuózokat, törzsasztalt kapott Alexander Brody, Csányi Vilmos és posztumusz Szabó Magda, az év végén pedig Bagdy Emőke és lánya érkezett vendégségbe.

Az év második felére két nehéz veszteség jutott: Czeizel Endrét ősszel, míg Juhász Ferenc költőt, az első Törzsasztal tulajdonost decemberben veszítette el a New York Művész Páholy.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet. Belépőjegy: 1800 Ft

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a CempX Média Csoport, az események háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/924005047695187/

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy

 

Kamarás Iván művész úr fotója az mno.hu tulajdona.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing