A legjobb kávék

2016.03.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Hosszan vagy röviden, a kávé a mindennapjaink részét képezi. De hogyan igazodjunk el a különböző fajták és keverékek között? Most elmondjuk, honnan származnak a világ legjobb kávéi.  

A világ legismertebb kávéültetvényei három nagy régióban találhatók: Latin-Amerika, Afrika és az Arab-félsziget területén, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térségben. Mivel a kávék ízvilágát, illatát és intenzitását legfőképp a földrajzi tényezők határozzák meg, ezért a legjobb minőségű kávék a kávéövben, a Rák- és Baktérítő között található trópusi területeken teremnek. Az egyes típusok karakterjegyeit a Starbucks kínálata és infografikája alapján ismertetjük.

A Latin-Amerikából származó fajták a legkarakteresebb kávék közé sorolhatók. A meleg és párás éghajlat nagyon kedvező a termesztés szempontjából. Az Andok hegység lábánál, a parázsló vulkánokkal körülvett területen terem a Colombia kávé, amely kellemes illatáról és finom, diós jegyeiről híres. 

Az afrikai régiókban termesztett fajták gyümölcsös, virágos utóízzel rendelkeznek. Az enyhén citrusos aromának köszönhetően a lefőzött ital azonnali frissítő. A Kenya kávékülönlegesség ízvilága azonnal felismerhető a jellegzetes, citrusos karakteréről. Főleg a grépfrút, citrom és narancs ízeit fedezhetjük fel benne.

Az ázsiai és csendes-óceáni térség kávékülönlegességei intenzív, gyógynövényes ízvilágukról ismerhetők fel. Az egyik legkarakteresebb kávé erről a vidékről a Sumatra, amelyet földes, erőteljesen gyógynövényes jellemzői azonnal elárulnak

A kávékeverékekben található különböző fajtájú kávészemek jegyei kiegészítik egymást, és ezzel új, egzotikus kombinációkat teremtenek. A Starbucks Verona keverék is több régió fajtáinak jellemzőit egyesíti: az ázsiai kávék intenzitását és a latin-amerikai kávék édes, csokoládés jegyeit.  

***************

 

A Starbucksról

A Starbucks Coffee Company története 1971-ben kezdődött Seattle-ben. Mára világszerte jelen lévő hálózatával a Starbucks világelső a minőségi pörkölt kávé előállítása és értékesítése terén. A Starbucks Coffee Company elkötelezett híve annak, hogy kizárólag a megbízható forrásból származó és a legmagasabb minőségű arabica kávét szolgálja fel világszerte. A cég kiváló minőség iránti rendületlen elkötelezettsége és határozott irányelvei biztosítják azt, hogy fogyasztói minden egyes csészében megízlelhessék az egyedülálló Starbucks Élményt. Hogy erről többet tudjon meg, szívesen látjuk Önt egy kávézónkban, a www.starbucks.com weboldalon vagy a Facebook oldalunkon.

 

Az AmRestről

Az AmRest Holdings SE a legnagyobb független étteremlánc-üzemeltető Közép- és Kelet-Európában. A vállalat jelenleg a nyugat-európai piacon, Oroszországban és Kínában terjeszkedik. Az AmRest Pizza Hut, KFC, Burger King, Applebees éttermeket és Starbucks kávézókat üzemeltet, mint a márkák tulajdonosainak franchise partnere. Emellett a tulajdonosa az egyedülálló La Tagliatella márkának, valamint két kínai koncepcióétteremnek, a Blue Frognak és a Kabbnak. Az AmRest jelenleg közel 850 gyorséttermet üzemeltet, emellett pedig hagyományos éttermekkel is rendelkezik a piacon, melyek a következő országokat ölelik fel: Lengyelország, Csehország, Magyarország, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Oroszország, Spanyolország, Franciaország, Németország, Kína és az Egyesült Államok.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing