A Külügyminisztérium idei borválogatása

2019.03.04. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Huszonegy magyar bort választottak a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) borválogatásába, a magyar termőhelyek jellegzetességeit jól bemutató borcsomagok Magyarország külképviseletein erősítik a magyar borról kialakult képet.

A KKM borválogatását 2011-ben állították össze először hasonló keretek között, majd 2014-től minden magyar külképviseletre eljuttatják - idézte fel a tárca pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Menczer Tamás államtitkár.

A tárca borválogatásába pontosan meghatározott termőterületekről származó, ezek jellegzetességeit, egyediségét felmutató, Kárpát-medencei szőlőfajtákból készült, magyar borok kerülhetnek be - közölte.

A huszonegy tételt immár második éve mutatja be különszámban a Magyar Konyha magazin, a különszám angol változata pedig a magyar külképviseletekre is eljut majd - számolt be Menczer Tamás.

Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a borválogatás zsűrijének elnöke hangsúlyozta, hogy a termőhelyek, szőlőfajták egyedi karakterét felmutató borok nélkül nem lehet kitűnni a nemzetközi "bortengerből".

A nemzetközi zsűri által összeállított válogatással sikerült a Kárpát-medencei adottságok széles spektrumát bemutatni, ezúttal még egy kövidinka is bekerült - közölte.

A KKM válogatásába a Hegyközségek Nemzeti Tanácsán keresztül szétküldött felhívásra 130 pincészet küldhetett két-két mintát, a zsűri ezek közül válogatta ki a huszonegy tételt.

A borsort két kategóriába sorolták: a presztízsborokat ültetett vacsorákon kínálják vagy ajándékként adják majd, a party csomagba tartozó tételeket pedig a nagyobb létszámú diplomáciai fogadásokra szánják.

 

 

MTI 2019. március 1., péntek 15:01

 


Cikkajánló
- Az első magyar borról szóló mozifilm, a Folyékony arany a CineFesten debütál és versenyez!
- A Borháló hazatér: új arculat, új filozófia Budaörsön
- Természetes mátrai borok a VinoPianoban
- A nyár slágere: rosé és fröccs a teraszokon
- Káprázatos választék a Pezsgő Június Nagykóstolón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing