A kreativitás boldogít

2014.01.08. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Nincs konkrét definíciója, de a legtöbb szakember egyetért abban, hogy a kreativitás a képesség, amikor valaki új ötletekkel áll elő, a meglevő ötletek között új kapcsolatokat fedez fel, illetve újszerű megoldásokat talál a problémákra. Kutatások igazolják, hogy a kreatív emberek boldogabbak.
Nem gond, ha Ön nem énekes, táncos vagy író. Bárki lehet kreatív, de mindenkinek máshoz van tehetsége. Inkább a nyitottságról van itt szó. Kreativitás egy jó ebéd megfőzése vagy egy kiváló üzleti terv megalkotása egyaránt.

Legyen a kreativitás kifejeződése egy remek felfújt készítése vagy szereplés a Broadwayn, a szakemberek szerint szoros összefüggés van a kreatív önkifejezés és az általános jólét között. A kreatív személyiség fontos összetevői, az újdonságok iránti érdeklődés és a kitartás, egyben a megelégedettség előre jelzője is.

A folyamat kétirányú: ha valaki jó hangulatban van, sokkal kreatívabb lehet, valószínűleg azért, mert nem ragad le a részleteknél, hanem szélesebb perspektívában gondolkodik.

Egyes olyan pszichológusok szerint, akik az ún. flow-elmélet hívei, ha valaki annyira elmerül a kreativitásban, hogy semmi másra nem figyel, az is nagy boldogságot okozhat, ami ráadásul tartós is lehet. Ne gondoljuk persze, hogy ha rajzolunk valamit, azzal egy csapásra megoldjuk a problémáinkat.

A kreativitás és a depresszió kapcsolatáról is sok kutatás folyik, egyesek szerint a kreatív emberek fogékonyabbak a bipoláris betegségre, mások szerint a kettőnek semmi köze egymáshoz.

 

- informed -


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing