A Király visszatér.

2018.01.03. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Megszokhattuk már, hogy az új év első nagy rock and roll bulija Elvis születésnapjának környékére esik.
Így lesz ez idén is.
A Magyar Elvis Klub által szervezett emlékesten a hazai rajongók a Király születésnapja mellett megemlékeznek 1968-as "vissszatérő" tévé-showjának 50. évfordulójáról is.
1968 - a fordulat éve.
1968 Elvis karrierjének egyik legfontosabb éve.

A hatvanas évek végére Elvis a megzabolázhatatlan rock and roll énekesből simulékony, habkönnyű hollywood-i filmsztárrá vált. Évi három vitatható minőségű film, és az egyre silányabb filmdalokat tartalmazó évi három nagylemez tartotta életben az Elvis és menedzsere, Tom "Colonel" Parker által irányított pénzcsináló birodalmat. Koncertek nem voltak. Elvis teljesen elvesztette a kapcsolatot rajongóival, és egy kicsit a valósággal is. Ő és menedzsere, az Ezredes meg voltak győződve arról, hogy Elvis továbbra is Amerika első számú kedvence, holott népszerűsége alaposan megkopott az évek során.

Erre Steve Binder, egy fiatal producer döbbentette rá Elvis-t egy apró trükkel. Rábeszélte, hogy kísérete nélkül, csak vele kettesben sétáljon egyet az utcán. Az eredmény sokkolta Elvist. Senki nem támadta le, senki nem kért tőle autogrammot, és végül félórás ácsorgás után szembe kellett néznie a józanító igazsággal: senkit sem érdekel már Elvis Presley.

NBC Singer Special

Binder tovább ütötte a vasat és rábeszélte az Ezredest és Elvis-t egy tévé-show felvételére. Parker egy ódivatú karácsonyi műsort képzelt el, ahol Elvis szmokingban elénekli karácsonyi dalait, de Steve Bindernek köszönhetően a műsor sokkal több lett ennél.

Elvis-t tetőtől talpig fekete bőrszerkóba bújtatta, ami gyökeres ellentéte volt az addigi tengerparti "beach boy" stílusnak, amit a filmjeiben általában képvisel. Vad volt, veszedelmes, izgalmas. Régi nagy dalai is új köntöst, modernebb, maibb hangzást kaptak.

A tévé-show, melynek egy részét élő közönség előtt vették fel, egycsapásra visszahelyezte Elvis-t a showbiznisz térképére. Elvis bebizonyította, hogy nem egy leírható őskövülete a rockzenének, hanem egy élő legenda, aki bármikor képes extatikus hangulatba hozni közönségét.

A televíziós show sikerén felbuzdulva abbahagyta a filmezést, visszatért a stúdióba és a koncertezéshez. Zenei karrierjének legértékesebb korszaka indult el, ezért gyakran Comeback Special-nek is hívják az 1968. december 3-án NBC Singer Special címmel sugárzott műsort.

Elvis az Akvárium Klubban

A Magyar Elvis Klub 2018 első szombatjára hívja össze Elvis magyar rajongóit az Akvárium Klubban tartandó eseményre, hogy megünnepeljék a Király 83. születésnapját, és egyúttal emlékezzenek a Comeback Special 50. évfordulójára is. A műsort 3 remek zenekar produkciója fogja emlékezetessé tenni.

 

B’15 feat. Nitus

Elsőként egy remek rockabilly zenekar, a B’15 lép majd színpadra, akik külön erre az alkalomra betanult műsorral készülnek. Vendégként színesíti a műsorukat a hazai rock and roll klubok jól ismert énekesnője, Nitus fellépése.

Andorai Péter és a Graceband

Az est egyik legizgalmasabb műsorszáma minden bizonnyal Andorai Péter & The Graceband produkciója lesz, akiket énekesük Elvishez való hang- és fazonbéli hasonlósága miatt Elvisnek kijáró szeretet és rajongás övez.

Flying Times

Itt lesz a kitűnő zenészekből álló, hattagú Flying Times zenekar, akik a lehető legautentikusabb hangzással adják vissza Elvis 1968-as korszakát.

Az est házigazda-műsorvezetője ezúttal is Farkas "Mester" László lesz.

 

Jegyek és információk

ELVIS Comeback Special

Időpont: 2018. január 6.

Kapunyitás, vacsorázás: 19:00

Koncertkezdés: 20:00

Helyszín: Akvárium Klub, Kishall (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12.)

Jegyek: elővételben 2500 Ft-os áron (a rendezvény napján 3000 Ft-ért) kaphatók a helyszínen hétfőtől vasárnapig 12:00-20:00-ig Tel.: +36-30-860-33-68

Online jegyvásárlás: http://akvariumklub.hu/programok/2018-01-06/elvis-comeback-special

 

 

 

1935. január 8. Elvis egy ikerpár életben maradt tagjaként látja meg a napvilágot.

1954. július 19. Megjelenik That’s All Right, Mama c. kislemez, megváltoztatva Elvis életét, és a popzene történelmét.

1956. január Elvis az RCA Victor lemeztársasághoz szegődik, és elkezdeni ontani legnagyobb sikereit: Hound Dog, Heartbreak Hotel, Jailhouse Rock, Teddy Bear stb.

1958. augusztus 14. Elvis anyja meghal, míg ő a katonaidejét tölti Németországban.

1961-1968 Elvis hollywoodi filmsztár lesz, és koncertezés helyett évi 3 filmmel szolgálja ki rajongóit.

1967. május 1. Elvis 9 év udvarlás után házasságot köt élete szerelmével, Priscilla Beaulieu-vel.

1968. február 1. Megszületik Elvis egyetlen gyermeke, Lisa Marie Presley.

1968. december Elvis visszatér az Elvis Comeback Special című, egész estés tv show-jával.

1969. Csaknem kilenc évnyi hallgatás után Elvis újra koncertturnéra indul.

1972. Elvis és Priscilla elválnak.

1973. január Elvis hawaii koncertjét műholdas közvetítéssel a bolygó egyötöde nézi.

1977. augusztus 16. Elvis 42 éves korában memphisi-i otthonában, szívroham következtében meghal.

 

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing