A Hotel Nemzeti Budapest ismét várja vendégeit

Magyarország egyik legpatinásabb szállodája újranyitotta kapuit.
Tegnap este zajlott a Hotel Nemzeti Budapest ünnepélyes megnyitója. A 117 éves hotel az Accor Csoport felsőkategóriás MGallery kollekciójának első magyar tagja.
A szálloda a kultúra ápolását, Budapest művészeti szellemiségének bemutatását és a fiatal művészek felkarolását tűzte zászlajára.

„Az Accor piacvezető a luxus és felsőkategóriás szegmensben. A célunk, hogy 2015-re a hálózatunk tagjainak számát ebben a szegmensben 400 hotelre növeljük. A stratégiánk egyik zászlóshajója az MGallery, mely szállodák számát 100-ra szeretnénk bővíteni 2015-re. A Hotel Nemzeti Budapest tökéletesen tükrözi ennek a kategóriának az értékeit, hiszen igazi építészeti ritkaság, mely 21. századi minőségi szolgáltatásokat és kényelmet kínál, harmonikus egyensúlyt teremtve a hagyomány és merészség, erő és elegancia, múlt és jelen között.”- mondta el a megnyitón Gregoire Champetier, az Accor globális marketing igazgatója.

Hotel Nemzeti Budapest. HOL Magazin 2013.

A hotel különleges történelmi múlttal rendelkezik, rengeteg híresség és legenda kötődik az épülethez. A Hotel Nemzeti Budapest története 117 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Rémi Róbert, a neves pesti vendéglősdinasztia tagja 1896-ban Rémi szálló néven indította útjára a szállodát. A Schannen Ernő építész által tervezett, eklektikus stílusú épület az 1900-as évek elején a művészi világ kulturális központja és a művészek kedvenc találkozóhelye volt. A körúti hoteltől a Rémi család 1929-ben vált meg. A Nemzeti Színház közelsége miatt, ekkor kapta meg a szálloda a Hotel Nemzeti nevet. A Hotel Nemzetinek már a nyitás évében számos előkelő vendége volt. Itt szállt meg a svéd királynő, a belga herceg feleségével, Ward Klárával, Rigó Jan¬csi, Jászai Mari, Bajor Gizi és a legendás színésznő, Blaha Lujza, akinek emlékét a szállodában található bronz szobor őrzi.

Hotel Nemzeti Budapest. HOL Magazin 2013.

A szálloda teljes körű felújítást követően 2012 decemberében nyílt meg az Accor Csoport felső kategóriás MGallery márkájának első magyarországi tagjaként. A szálloda 80 szobája egyaránt magán viseli a klasszikus és a modern stílusjegyeket. Az újbóli megnyitást követően a Hotel Nemzeti ismét aktív szerepet kíván betölteni Budapest kulturális és művészeti életében. A szellemiség megjelenik a művészetek pártolásában, a szálloda arculatában, belsőépítészetében, a megrendezésre kerülő kulturális és gasztronómiai rendezvényekben, közösségi terekben bemutatott időszakos magyar modern művészeti alkotásokban. A művészeti élet pártfogolását segitendő Magyarország kiváló művészeit felkérve a hotel megalapította a Nemzeti Művész Klubot, melynek célja, hogy újra életre keltse a múlt században oly élénk és inspiráló kulturális miliőt A klub olyan nagyhírű művészeket tudhat tagjának, mint Béres Ilona, Földessy Margit, Bodrogi Gyula vagy Frenák Pál. A megnyitót is ez a rezgő kulturális légkör járta át. Az ünnepélyen hazánk egyik legtehetségesebb divattervezője, Tóth Bori mutatta be új márkájának, a Maison Marquise-nak moszkvai Fasion TV Best Couture Collection díjas Maison Noir kollekcióját. A divatbemutatót Fábián Juli és Zoohacker formáció kísérte élő zenés előadással.

Hotel Nemzeti Budapest újranyitás. HOL Magazin 2013.

 

Az MGALLERY-ről:

A világszerte közel 60 hotelt számláló MGallery az Accor Csoport felsőkategóriás kollek¬ciója. Az Accor Csoport a világ első számú hotel üzemeltetője: mintegy 92 országban 3500 hotelt foglal magában. Az MGallery kollekcióhoz tartozó hotelek mindegyike egyedülálló személyiséggel és történettel büszkélkedhet, amelyet a vendégek a hotel építészeti megoldá¬sain, a belső dizájnon, valamint a szolgáltatásokon keresztül tapasztalhatnak meg. Minden egyes hotelt a kollekció három jellegzetes atmoszférájának egyike ihletett. Egyes hotelek az „ÖRÖKSÉG” szellemét közvetítik, tele történelmi vonatkozásokkal. Más hotelek egy-egy olyan stílust tükröznek, amely egyfajta ALÁÍRÁSA annak a művésznek, aki közreműködött a hotelre jellemző egyedi esztétikai világ megalkotásában. Megint más hotelek pedig a pihenésről szólnak, a NYUGALOM SZIGETEI, természet közeli vagy városi környezetben.
A kollekcióhoz tartozó minden egyes hotel célja, hogy EMLÉKEZETES PILLANATOKAT nyújtson a vendégeinek.

Hotel Nemzeti Budapest. HOL Magazin 2013.

Az MGallery és a kollekciójához tartozó hotelek három fő érték köré épülnek: „Egyediség” – minden egyes szálloda egyedülálló, eredeti és saját személyiségjegyekkel rendelkezik; „Elegancia” – az MGallery szállodák a különbözőség, a stílus és a jó ízlés megtestesítői; és végül az „Előzékenység” – személyzetünk büszke arra, hogy a szálloda vendégeket tiszteli, elismeri és személyre szabott szolgáltatásban részesíti őket.


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Meddőség ellen a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing