A HIÁNYZÓ 8 HÓNAP – BALATON KONZÍLIUM 3.

2017.11.29. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

December 2-án, szombaton 11 órakor a balatonlellei BL Yacht Klubban rendezzük meg a 3. Balaton Konzíliumot. A témánk ez alkalommal: a hiányzó 8 hónap, vagyis a négy évszakos Balaton létrehozásának esélyei.

A nyilvános beszélgetéssorozatot ez év tavaszán indítottuk el. A legszebb balatoni helyszíneken vitatjuk meg Magyarország elsőszámú üdülőövezetének legfontosabb témáit azokkal, akik a leginkább érintettek: helybéli vállalkozókkal, borászokkal, vendéglátókkal, polgármesterekkel, közigazgatási szakemberekkel és a vidék rajongóival. Sokan dolgoznak azon a tó körül, hogy ez a sokarcú és különleges vidék adottságaihoz méltó módon fogadja a vendégeket, és hogy minden lehetőségét ki tudja használni. De bőven van még tennivaló. Szeretnénk összefogni a főszereplőket és összehangolni erőfeszítéseiket. Hiszünk abban, hogy a tapasztalatok megbeszélésével, az álláspontok ütköztetésével előrébb jutunk. Hogy egy ilyen rendezvénysorozat segít meghatározni a célokat és megtervezni a célokhoz vezető utat.

Nyilvános eseményeket szervezünk, ahová várjuk a civil érdeklődőket is, hogy véleményükkel, elképzeléseikkel hozzátegyenek a beszélgetésekhez, és közben személyesen is megismerkedhessenek azokkal, akik élére álltak egy-egy kezdeményezésnek.

A szombati Konzílium egy üdülőrégió számára legfontosabb kérdésről szól: mi kell ahhoz, hogy ne csak egy rövid, pár hetes szezonban legyen vonzó, hanem egész éven át kínáljon programokat és élményeket a vendégeknek? Mennyire használjuk ki a balatoni régió adottságait, lehetőségeit, van-e turizmus-stratégiája a térségnek, hogyan kínálhat mindez állandó megélhetést a helyieknek. És végül: mi ebben ez egészben a kormányzat, önkormányzatok, szakmai szervezetek és a helyi vállalkozók szerepe.

Résztvevők:

Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke

Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere

Bezerics Dániel, Paletta, Keszthely

Csapody Balázs, Kistücsök, Balatonszemes

Tóth Balázs, BL Yacht Klub, a Balatoni Kör alelnöke, Balatonlelle

 

Időpont: 2017. december 2., szombat, 11 óra

Helyszín: BL Yacht Klub, Balatonlelle

 

A Balaton Konzílium a Balatoni Kör és az Északipart magazin közös beszélgetés-sorozata, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. Az események nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.


Cikkajánló
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- A Szent András Sörfőzde új söre, az Áfonyás Ale
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing