A határon túlról is várja látogatóit a fertődi Esterházy-kastély

Szeptember 21-én Pozsonyban is bemutatta megújult értékeit a fertődi Esterházy-kastély. A júniusban lezárult rekonstrukciós munkák eredményeképp utoljára a XVIII. században volt olyan pompás a hercegi rezidencia, mint napjainkban.

 

Az Esterházy „Fényes” Miklós korában európai kulturális központként számon tartott kastély egykor számos országból csábította vendégeit. Az osztrák és szlovák határ közelében fekvő birtok ma mind turisztikai, mind kulturális szempontból kiemelkedő lehetőséget jelent nem csak a magyarországi, a külföldi látogatóknak is.

A felújítási munkálatok egyik legszebb példája a Cziráky Margit grófnő nevéhez fűződő Rózsakert, amelyet a magyar rózsafajták minden eddiginél teljesebb gyűjteménye, 8700 rózsatő borít jelenleg virágba. A génbank szerepét is betöltő virágágyások Márk Gergely nemzetközileg elismert rózsanemesítőnk több mint 400 saját nemesítésű rózsafajtájának adnak otthont, pompás látvány- és illatélményt kínálva.

A rekonstrukciós munkák a Rózsakert mellett Angolpark, Északi park és a Lés-erdő területét érintették. Az Angolpark és az Északi park gondosan megtervezett belső sétaút-hálózata több kilométernyi hosszúságban megújult, a kihelyezett növénynév-táblácskák pedig a rózsafajták, valamint a fa- és cserjefajok megismerését szolgálják. A kastély egykori mulatóerdejének, a Lés-erőnek növényállománya gondozásra, újraültetésre és pótlásra került, fenséges alléi megnyesve, rendezetten várják a látogatókat.

A kulturális élményeket kereső vendégeket is színes programokkal várja az Esterházy-kastély. A látogatók idén harmadik alkalommal élvezhetik az Eszterházi Vigasságok nyújtotta komolyzenei koncerteket. A 2015-ös programsorozat utolsó állomása a szeptember 25-től október 24-ig tartó Őszi fesztivál. Nemzetközileg elismert fellépői között szerepelnek többek között a Budapesti Fesztiválzenekar, Devich Gergely csellóművész, valamint az Óbudai Danubia Zenekar. Az estek fényét Szemenyei János és Mécs Károly színművészek emelik.

További információk a www.eszterhaza.hu és a www.eszterhazivigassagok.hu weboldalon.


Cikkajánló
- Jelentős beruházások lesznek az idén a turizmusban
- Százötvenezren látogatták a gyulai Almásy-kastélyt
- Felújítják a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttest
- Egy igazán „Egyedi” palota egyedi története, mely sötét múltról és büszke jelenről mesél
- Megújul a Szinyei Merse-kastély Cserkeszőlőn

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing