A Grand Slam tornák érdekességei

2017.07.13. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A profi teniszezők nagy álmai a Grand Slam tornákon való indulás. A négy nagy verseny közül (ausztráliai, angol, francia és US Open) a legnagyobb presztízzsel bíró Wimbledon épp most kezdődik.

Eseménydús történelmüknek és egyedi szokásaiknak köszönhetően a négy torna a világ legfontosabb sport eseményei közé került. Külön érdekes, hogy mindegyik versenynek megvan a maga jellegzetessége, amit a rendező ország kultúrája és szokásai befolyásolnak. Ahhoz, hogy könnyebben eligazodj a négy esemény között, a ShopAlike nemzetközi csapata készített egy érdekes interaktív infografikát különleges adatokkal és apróságokkal, melyekre nem is gondolnál.

Grand Slam tornák. HOL Magazin 2017.

Tradíciók és hagyományok - a rendező országtól függ minden?

A Grand Slam tornák közvetítései mindig hatalmas sikert aratnak a helyi és nemzetközi TV csatornákon is, ami nem meglepetés, hiszen átlagosan 200 társaság műsorán szerepelnek a versenyek, az összesített nézőszám pedig eléri az egy milliárdot. Akár a stadionokat mutatják, akár a kulissza mögötti pillanatokat az érdeklődök mindig kíváncsisággal figyelnek, hogy még jobban átélhessék a verseny atmoszféráját.

A tornák szokásai több szálon kapcsolódnak a rendező országok hagyományaihoz. A Wimbledonon közvetlenül találkozhatunk a még viktoriánus korból származó klasszikus angol stílussal, ami jelen esetben a letisztultságot jelenti: a játékosok fehér szerelést viselnek, nincsenek hirdetések a stadionban, a nézők pedig epret fogyasztanak.

Míg a French Openen a párizsi divat dominál, a stadionokban elegáns panama kalapok tucatjait láthatjuk, addig Ausztráliában sugárzik a boldogság a Melbourne Openen. Ez nem véletlen, hiszen az év elején megrendezésre kerülő versenyt az indulók is a “boldog tonra”-ként emlegetik. A játékosok frissek és pihentek, valamint a nézők is jó hangulatban vannak. Nem nagy meglepetés, hiszen Ausztrália az egyetlen Grand Slam tornát rendező állam, ami szerepel a világ 30 legboldogabb országai között.

Egységben az erő, avagy a tornák hogyan erősítik egymást

Habár a Grand Slam versenyek a legrangobabb tenisz események a világon, sok játékos kisebb tornákat választ a győzelemre való nagyobb esély, vagy a könnyebb pénznyeremény reményében. Ahhoz, hogy a négy említett esemény fenntartsa presztizsét hajlandóak a fejlesztésre és a körülmények még kedvezőbbé tételére. 1973-ban például a US Open vált az első tornává, ahol a férfi és női győztesek ugyanakkora összegű nyereményben részesültek. Azóta a többi torna is átvette ezt a szokást a teljes mértékű egyenlőség jegyében. Elhúzható tetőszerkezettel 1988-ban az Australian Openen találkozhattunk először, ezt 2009-ben a Wimbledon is követte, a Roland Garros és US Open pedig továbbra is tervezi.

Az angol állomás idén július harmadikán ünnepli a 131. versenyt, nagy kíváncsisággal állnak hozzá az érdeklődők, hogy vajon ismét felelevenedik-e a legrégebbi hagyomány. A Wimbledon legrégebbi szabálya az, hogy a játékosok meghajolnak a Királynőnek, amikor felbukkan a nézők között. Andy Murray tavalyi győzelmével és a jelenlegi világranglistán való első helyezésé elég ahhoz, hogy ismét megjelenjen Őfelsége a versenyen?

 

https://www.shopalike.hu/tenisz-grand-slam


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing