A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében

2020.10.27. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Október 23-án kóstolhatták először a vendégek az Arany Kaviár 30. évfordulóját ünneplő GoldenSeason menüjét, amely egyben izgalmas új korszakot is nyit az étterem történetében. A markánsmegújulás az elmúlt fél év háttérmunkájának eredménye. Kanász László vezető séf és José GuerreroR&D (kutató-fejlesztő) séf egy modern és szabadon kísérletező konyhai irányvonalon indultak el.

Magyarországon egyedülálló módon a menü ételkreációiról, sőt azok számáról sem árultak el korábban semmit, és ehhez továbbra is tartják magukat.
A tulajdonosok, Molnár Attila és Nyíri Szása szándéka nem kevesebb, mint megtartani a múltból az értékeket és az elmúlt évtizedek tapasztalatait, de valami egészen újat nyújtani, hazai viszonylatban egy egyedi szolgáltatást képviselni.

Molnár Attila és Nyíri Szása, az Arany Kaviár Étterem tulajdonosai. HOL Magazin 2020.

Búcsú lenne ez az orosz vonaltól? Lehetséges.

Ígéretük szerint, ami változatlan: maradnak a legjobb alapanyagok, a kaviár és személyes odafigyelésük a szerviz terén.

Az évfordulós menü a jövőbe tekint

Az október 23-tól induló Golden Season menü egy egész estés vacsoraélmény. Rendhagyó, hogy a fogásokat tudatosan csak a vacsora során leplezik le. A 2,5 órás élmény menüsorának kreációinak elmaradhatatlan alapanyaga a kaviár. Az évfordulót olyan különlegességek teszik emlékezetessé, mint a Golden Season Osetra kaviár, amelyet kifejezetten a 30. születésnap megünneplésére választottak ki karaktere és gazdag íze miatt. A Gourmet Selection sorozatba pedig egy limitáltan elérhető ritkaság is került: az Albínó Iráni Belugakaviár, amely az étterem névadójának számít.

Kaviár és pezsgő az Arany Kaviár Étteremben. HOL Magazin 2020.

A fogásokkal összehangolt borsort ezúttal elfeledett hazai szőlőfajták boraiból állította össze Varga Ákos sommelier, ezzel is a múlt kincsei előtt tisztelegve és tovább hangsúlyozva a menü egyediségét.
Az Arany Kaviárban most sem pusztán ételsorokban, és italsorokban gondolkodnak. A tálalás, az eszközök és a szerviz egyenrangú partnere ezeknek. A fatálakat kizárólag az étterem számára faragták ezekhez az ételekhez. Más étteremben nem lehet hasonlóval sem találkozni. A járványhelyzet felszabadította a kreatív energiákat: az étteremben újító, szabadon alkotó konyhai műhelymunka kezdődött.

Különleges tételek és különleges eszközök az Arany Kaviár Étteremben. HOL Magazin 2020.

„Katalizátorunk a kutatás-fejlesztés. Kutató-fejlesztő séffel más étterem nem dolgozik, holott a világban ez most a trend. Az a célunk, hogy aki most velünk tart egy este, az egy gasztrosokkot kapjon. Nincsenek előételek, főételek, desszertek. Ételkreációk vannak, melyek mindig a meglepetés erejével fognak hatni. A sós, édes ízek játéka folyamatos. Több édes fogásunk van, mint egy átlag degusztációs menüben” – foglalja össze lendületes, új törekvéseiket Molnár Attila, tulajdonos.

Új kreatív chef az Arany Kaviár Étteremben: José Guerrero. HOL Magazin 2020.

A hagyományok tiszteletével együtt a folyamatos megújulás az Arany Kaviár legfőbb ambíciója: az idén elindult konyhai műhelymunkával és José Guerrero szakértő érkezésével ebben nyílnak most új távlatok. José Guerrero a san sebastiani Basque Culinary Center után Master of Science végzettséget szerzett gasztronómiai tudományokból és Michelin-csillagos éttermekben gyűjtött tapasztalatot. Budapestre érkezve fáradhatatlanul analizál és innovatív megoldásokat kutat. Az étterem konyhai csapata így friss szemlélettel, kreatívan áll a klasszikus fogásokhoz és nemes alapanyagokhoz. Az étterem séfje, Kanász László továbbra is egyszerre képviseli a harmóniára törekvést és az újító kedvet. A magyar édesvízi halakat modern szemlélettel dolgozza fel. A két séf, és a tulajdonosok célja, hogy minél átfogóbb, élményközpontú koncepciót fejlesszenek és az Arany Kaviárt ezzel az új koncepcióval vezessék át a következő 30 évbe.

Kanász László chef, Arany Kaviár Étterem. HOL Magazin 2020. Varga Ákos sommelier, Arany Kaviár Étterem. HOL Magazin 2020.


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing