A furmint ünnepét tartják Mádon

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék világhírű bora, a furmint áll a középpontban a hegyaljai Mádon pénteken és szombaton: a térség legnagyobb termőterületével bíró településén Mádi Furmint Ünnep 2012 elnevezéssel rendeznek borfesztivált.

A világörökséghez tartozó Tokaj-Hegyalja mádi borvidékének kitűnő borain kívül több tájegység is bemutatkozik furmintjával. A mádi borászok dűlőtúrával egybekötött borkóstolóra hívják az érdeklődőket, de a kóstoláson kívül bepillantást nyerhetnek a borkészítés titkaiba is.

Több pince is kinyit, a borok mellett kiállítások, koncertek és egyéb izgalmas programok várják a vendégeket. A kétnapos rendezvényen fellép a Csík Zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, a Vivat Bacchus, az Esthajnal zenekar és Rúzsa Magdi.

A látogatókat vásári forgatag, szüreti felvonulás, mesterségek udvara is invitálja, a gyerekeket egyebek mellett kézműves foglalkozások, komédiások előadásai, az Alma együttes koncertje várja. A rendezvényen mutatják be Faragó Miklós festőművész könyvét is, amely életútjáról szól.

 

MTI 2012. szeptember 6., csütörtök 19:21


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing