A fogyókúránk ellenségei

Ha egyszer végre belekezdtünk a fogyókúrába, ne hagyjuk, hogy bárki vagy bármi eltántorítson, megzavarjon bennünket. Különösen ügyeljünk az alábbi „ellenségeinkre”, akik miatt könnyen kudarcba fulladhat vállalkozásunk.

A férjünk, barátunk 

Õ nyugodtan eheti a sült krumplit és ihatja rá a söröket. A férfiaknak nagyobb az izomtömegük és kevesebb a testzsírjuk, ráadásul nagyobb az energiaigényük is, így több kalóriát fogyaszthatnak. Ettől azonban még nem kell szakítani, elég, ha arra figyelünk, mit és mennyit eszünk.

A nagymamánk

Bármennyire ellenkezünk is, a nagyi mindig etetni akar. Nála ez az üdvözlés egyik formája. Ne engedjünk neki, vegyünk kisebb adagot, a többit hagyjuk, hogy becsomagolja.

A gyerekek

Akár azért, hogy bemutassuk, a főzelék is ehető, akár azért, mert nem szeretnénk kidobni az ennivalót, a gyerekek ebédjének fele rendszerint a mi tányérunkon landol. Két megoldás is van, szedjünk neki kevesebbet, vagy tegyük el későbbre - neki.

A barátok

Fogyókúra esetén sem kell lemondani arról, hogy együtt vacsorázzunk a barátainkkal, csak arra figyeljünk, mit eszünk, és ne engedjünk a barátok unszolásának.

A kollégák

A munkahelyen mindenki ki van téve annak a csábításnak, hogy gyorsabban, és egészségtelenül egyen. Vezessünk be új szokásokat, keressünk egészségesebb éttermet vagy vigyünk magunkkal zöldséget, gyümölcsöt. Különösen vigyázzunk a cukros üdítőkkel. Jó ötlet elmesélni a kollegáknak, hogy milyen nagy fába vágtuk a fejszénket. Biztosan sokan csatlakoznak majd hozzánk.

A kollégiumi szobatársak

Lehet, hogy korábban csirkeszárny, pizza és sör volt a megszokott diákmenünk, de a fogyókúra ezeket nem engedi meg. Ügyeljünk arra, hogy visszatérve a kollégiumba, ne térjünk vissza a régi rossz szokásainkhoz is.

- informed -


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing