A FÉNY SZÜLETÉSE A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi koncertje

2018.12.19. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Nemzeti Filharmonikus karácsonyi koncertje a Fény születése címet kapta és december 23-án a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adhatjuk át magunkat az ünneplés örömének. A Nemzeti Énekkar innovatív műsoraival, darabválasztásaival már eddig is számos izgalmas művet szólaltatott meg és fedezett fel a hazai közönségnek, miközben folytatta küldetését a klasszikus repertoár életben tartása terén is. 

Ennek a sokszínűségnek a lenyomata ez a karácsonyi gondolatok köré felépített koncert is, amelynek második részében az öröm és a testvéri szeretet jól ismert himnusza csendül fel.

2018. DECEMBER 23. 19.30

MÜPA – BARTÓK BÉLA NEMZETI HANGVERSENYTEREM

A koncert programja:

A nyitószám a spanyol Javier Busto neoromantikus hangzásvilágú, méltán sokszor előadott vegyeskari kompozíciója, de az angol Britten a középkori Mária-ének szövegére írt alkotása szintén az áhítat csendjébe von. Vajda János 1980-as években keletkezett, zsoltárral kombinált népi szövegeket megzenésítő Kolindája a magányos belső eksztázis helyett pogány szertartásokra emlékeztető, közös örömünnepre hív. A műsor kuriózuma az olasz Ottorino Respighi 1930-ban komponált, Jézus születését már-már színpadias érzékletességgel megelevenítő kantátája, amely többek között varázslatos hangszerelésével bűvöli el a hallgatót.

Vezényel: Hamar Zsolt és Somos Csaba

 

Busto O magnum mysterium

Britten A hymn to the Virgin

Vajda János Kolinda

Respighi Lauda per la nativita del Signore

Beethoven IX. szimfónia d-moll, op. 125

 

Közreműködik:

• Rálik Szilvia szoprán

• Komlósi Ildikó alt

• Kiss B. Attila tenor

• Fried Péter basszus

• Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

• Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

 

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing