A Duna Művészegyüttes Nagyváradon vendégszerepel

2014. március 15-én a Duna Művészegyüttes Aranyág c. előadásával lép fel a nagyváradi Szigligeti Színházban. A közönség különleges alkalomnak lehet tanúja, ugyanis a Duna Művészegyüttes táncosai, a Göncöl Zenekar és a rendszeres vendégfellépők mellett a produkcióban közreműködik a Szeged Táncegyüttes és a mezőtelegdi Pacsirták Néptáncegyüttes is.

A Duna Művészegyüttes 2008-ban előadásának központi eleme és ihletője az „aranyág”, amely a szó szimbolikus értelmében mágikus erővel bír, s csak a folyamatos küzdelem, az áldozat-hozatallal is terhes megújulni tudás képes birtokolni azt. Hasonlóképpen Bartók zenei világa vagy a népzenei hagyomány nem önmagától örökéletű, hanem éppen tőlünk, a mi véges életünk táplálja az ő örökéletüket.

Duna Művészegyüttes. HOL Magazin 2014.

Előadásunk – a Duna Művészegyüttes más produkcióihoz hasonlóan – „analitikus” néptáncszínház, amely nem úgy próbálja meg korszerűvé tenni a mozgásanyagot, hogy újrarendezi, új összefüggések világába helyezi azt, hanem a koreográfiák a népi hagyomány „mélyére” ásnak, dekonstruálnak, analitikus úton közelítik meg azt.

Aranyág c. előadásunkban Bartók: 44. hegedű duó zenei világát állítjuk párhuzamba a népzenével, három jelenetben: 1. Ősi világ 2. Hegedű duók – népzene 3. Új hajtás.

Előadja a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar

Hegedűn közreműködik: Prohászka Ágnes, Berán Gábor

Koreográfusok: Mihályi Gábor, Farkas Zoltán „Batyu”, Juhász Zsolt

Táncmesterek: Kádár Ignác, Kökény Richárd, Vámos László

Zene: Bartók Béla, Gombai Tamás

Díszlet - Jelmez: Túri Erzsébet

Látvány: Lendvai Károly

Asszisztensek: Bonifert Katalin, Vámos László

Rendező: Juhász Zsolt

Vendégként közreműködik: Szeged Táncegyüttes, Pacsirták Néptáncegyüttes

Duna Művészegyüttes. HOL Magazin 2014.


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing