A döntés a kezedben van - szemléletformálás a Táncművészeti Főiskolán

2013.04.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Magyar Táncművészeti Főiskola művészképzésében résztvevők a szakmai oktatás követelményeiből adódóan jól behatárolható korosztályt képviselnek. A Főiskola a szakmai képzés mellett az előkészítő jogviszonyban lévő tanulók közismereti oktatását is biztosítja Magyarország egyetlen országos beiskolázású intézményében, a nyolcosztályos Nádasi Ferenc Gimnáziumban.

Az egészséges életvitel a táncosok számára alapfeltétel, hiszen testük a munkaeszközük. A Főiskola mindent megtesz annak érdekében, hogy a hallgatók tisztában legyenek az egészséges életmód fontosságával. A Főiskola speciális képzési szisztémájából adódóan a Gimnázium vállal kiemelt szerepet a tanulók/hallgatók egészségnevelésében.

A Tánciskola növendékeinek előadása. HOL Magazin 2013.

A projekt keretében az oktatási program részeként, heti két délutáni alkalommal sportfoglalkozásra kerül sor. Az óra első fele közepes terhelést jelentő zenés, aerob foglalkozás, mely a mozgásélmény és mozgástapasztalat megszerzésére helyezi a hangsúlyt. Ezt komplex, eszközzel és saját testsúllyal végzett, a táncművész pályára készülők igényeihez és terheléséhez igazodó erősítő és nyújtó gyakorlatok követik. A komplementer tréningprogram és a képességfejlesztés tantárgy teszi lehetővé a prevenciós és egészségnevelési szempontok érvényesítését.

A Tánciskola növendékeinek előadása. HOL Magazin 2013.

A tanulók komplex közlekedési, baleset-megelőzési és egészségfejlesztési ismereteket is elsajátítanak, továbbá a pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzésre is nyílik lehetőség. Ennek megvalósítása előtérbe helyezi a pedagógiai-módszertani megújulást, az önfejlesztést, a korszerű oktatási módszerek, jó gyakorlatok, új tartalmak bevezetését a tanmenetbe, valamint az infokommunikációs technológiák oktatásban történő alkalmazását.

A Magyar Táncművészeti Főiskola könyvtárfejlesztési (2011) és energetikai (2012) projektjét most egy újabb követi. A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „A döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” című pályázat keretében megvalósul a Gimnázium tanulóinak egészség- és környezeti nevelése, valamint a pedagógusok továbbképzése. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 58 709 072 Ft.

Köszönet a támogatásért!

A megvalósítás ideje: 2013. március 21. – 2015. március 21.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A növendékek előadása. HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing