A Délvidék és Villány a reflektorfényben a Zwacknál

2016.03.31. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Zwack Open – Ismerd meg a borászt!
A Délvidéken tevékenykedő Maurer Oszkár, és a Villányban termelő Ruppert Ákos a Zwack Izabella Borkereskedés két új borásza; velük már a következő Zwack Openen személyesen is találkozhatunk.

Maurer Oszkár a Dél-Csongrádi és Szerémi borvidékről is készít bort; elsősorban őshonos, ma már különlegesnek számító szőlőfajtáiról híres, mint a szerémi zöld, a bakator, a mézes fehér. A kékszőlőkben is visszaidézi a régi, békebeli világot, hiszen Közép-Európa legrégebbi (1880-as) telepítésű Kadarka ültetvénye is a gondozása alatt áll. A borász nemcsak szakmai, de kulturális küldetésének is érzi az elfeledett szőlők képviseletét. „Ezeket is csak természetközeli, organikus gazdálkodás és borkészítés útján lehet hitelesen bemutatni.” Természetesen a világfajták sem kerülhették el érdeklődését, készít például Romanée-Conti technológiával Pinot Noirt, melyet mostantól a Zwacknál kereshetünk másik két szerémségi tétellel együtt. Sőt, ezeket a borásszal együtt is megkóstolhatjuk április 14-én, a következő Zwack Openen.

Ruppert Ákos Villány értékeiből indult ki, követi a méltán híres régió hagyományait a modern technológia vívmányainak alkalmazásával.”A célunk mindig az, hogy míves gonddal, felelősséggel gyümölcsös, tartalmas, tiszta ízű, valódi értéket hordozó vörösborokat készítsünk, melyre büszkén írhatjuk a Ruppert nevet.” A pincészet négy remek vörösbora vadonatúj küllemmel debütál a Zwack Izabella Borkereskedés választékában és a Zwack Openen.

A Maurer és Ruppert borokon kívül a rendezvényen természetesen találkozhatunk majd régi ismerősökkel, már megismert borok új évjárataival, és nagy kedvencekkel is.

Akik ott lesznek:

Bussay Pince, Csörnyeföld / Dobogó Pincészet, Tokaj / Kislaki – Légli Géza / Maurer Oszkár, Délvidék / Ráspi, Sopron / Ruppert, Villány

Időpont: 2016. április 14. 15:00-20:30

Kapuzárás: 21:00

Helyszín: Zwack Múzeum és Látogatóközpont, 1095 Budapest, Dandár utca 1.

 

REGISZTÁCIÓ: borvalogatas@zwackunicum.hu

A részvétel regisztrációhoz és 5000 Forintos belépőjegyhez kötött, mely tartalmazza a Zwack Múzeumba való belépést, majdnem 30 féle bor kóstolását és egy palack Bussay Szürkebarát 2011 bort.

A jegyek megvásárolhatóak személyesen a Zwack Múzeumban.

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1040573199314394/

Bővebb információ:

Kiss Virág

+36 20 464 0978

kissv@zwackunicum.hu

 


Cikkajánló
- 2020. Gundel Károly-díjasai Dr Csizmadia László és Molnár Attila
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing