A csábítás művészete – a New York Művész Páholyban

2015.01.21. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

A csábítás témakörével foglalkozik a New York Művész Páholy következő estje. Február 9-én 19 órától kiderül, hogy vajon mi alapján választunk párt? Valóban izgalmas, ami elérhetetlen? Mitől vonzó egy nő, és mit keresünk egy férfiban? Dienes Angéla Csábításra születtünk című vadonatúj kötete kapcsán, a szerelmesek ünnepe előtt néhány nappal a tudomány, irodalom, pszichológia és művészet szemszögéből vizsgáljuk a csábítást - önmagunkat a Világ Legszebb Kávéházában.

Vajon milyen szerepe van ma egy nőnek – és egy férfinak? Egykoron azt tartották, egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Olvas, házias és gondos családanya. Nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban. Manapság számtalan feladat, kihívás vár a nőkre – vajon marad elég időnk és figyelmünk a csábításra? Vagy az egész társadalom átalakult? A New York Kávéház egykori törzsvendége, Karinthy Frigyes ekképp gondolkodott: „Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit.”

A párválasztás ösztönös, gyakran a tudatalatti vezérli, így olykor a megmagyarázhatatlan vonzalmon kívül nem is találunk indokot arra, miért kötöttünk ki valaki mellett. Miért keresi mindenki a választ ezekre a kérdésekre? Mert mindenki tudni szeretné, miért kell az egyik, és miért nem a másik. Dienes Angéla könyve, a Csábításra születtünk nem praktikagyűjtemény vagy éppen recept a tökéletes randihoz. A szerző tudományos igénnyel, mégis szórakoztatóan és közérthetően ad választ a párválasztással kapcsolatos kérdéseinkre a csábítás biológiai alapjaitól a Z generáció udvarlási szokásaiig.

A február 9-i esten a pszichológia, a művészet és a tudomány bevonásával vitatjuk meg, mennyiben művészet ma csábítani és milyen szerepe van ennek életünkben.

Az est vendégei:

Dienes Angéla coach, kommunikációs szakember, újságíró-szerkesztő. Pszichológiai kutatásainak jövőbeli célja a párválasztás ösztöndinamikai alapokon nyugvó feltérképezése.

Csányi Vilmos Széchenyi-díjas magyar biológus, etológus, író, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Tudományterjesztési és szépirodalmi munkássága is jelentős, 2003 óta jelennek meg novellái, regényei.

Oldroyd Barbara színésznő, énekesnő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical-színész szakának elvégzése után négy évig a Debreceni Csokonai Színház tagja lett, majd 1996-2005 között az Operettszínházban játszott, többek között a West Side Story-ban és A Muzsika hangjában. A József Attila Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a Tivoli, a Nemzeti Színház számos szerepében bizonyította tehetségét.

Szily Nóra televíziós műsorvezető, riporter, újságíró. Pályafutása a Magyar Rádiónál kezdődött 1990-ben riporterként, majd a Magyar Televízió műsorvezetője lett olyan műsorokban, mint például a Reggel, Tízórai, Nagyvizit, Ablak és a Kincsestár. Később dolgozott az RTL Klub-nál valamint a TV2-nél is. 2002-ben visszatért a Magyar Televízióhoz, közben a Budapest Rádió műsorvezetőjeként, a Budapesti Nap illetve a Gusto magazin újságírójaként is dolgozott. Jelenleg a LifeNetwork TV-n Egy kávé Szily Nórával címmel látható egy beszélgetős műsora. „Ők a nők” címmel egy interjúkötetet is írt.

A New York Művész Páholy február 9-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron, a helyszínen váltható. A jegy egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

A csábítás művészete. HOL Magazin 2015.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing