A Corinthia Hotel Budapest a Manager Open támogatója

A Menedzserek Országos Tenisz Bajnokságának a gondolatát 2005-ben nyarán egy, a menedzserek egészségmegőrzéséről szóló szakmai konferencián Hámori Tamás közgazdász, korábbi éljátékos és teniszedző vetette fel. Javasolta a menedzserek rendszeres mozgásának, versenyeztetésének biztosítására egy évente megrendezendő külön teniszbajnokság létrehozását. Példának az ügyvédek, a politikusok, a közgazdászok már létező versenyeit említette - valamint az orvosokét, akik már évtizedek óta nemzetközi szinten is megméretik magukat.

A gondolat megtetszett a Menedzser szövetség akkori vezetőinek- Megbízták őt , hogy szervezze meg az első ilyen bajnokságot. Erre az év decemberében került sor mintegy húsz páros részvételével. Az első teszt - bajnokság tapasztalatai alapján, amikor a páros egyik tagjának szövetségbeli tagnak és közép-vagy felső vezetőnek kellett lenni, nyílvánvalóvá vált ,hogy akkor lehet az indulók körét bőviteni, ha a részvétel nyitottabbá válik. Azóta is csak párok nevezhetnek, de már csupán az a kikötés, hogy legalább a páros egyik tagja dolgozzon - bármilyen szintű - menedzser pozicióban.
Indulhat akár a menedzser apa a lányával, házaspárok, magán edző a menedzser tanítványával stb.
A bajnokság ettől kezdve országszerte Manager Open néven került meghirdetésre. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy rá egy évre már három külön regionális versenyt, mint selejtezőt kellett rendezni a pesti döntő elött. A bajnokság azóta is évről-évre fokozatosan bővül különböző vidéki állomásokkal, és a hagyományos őszi versenyek mellett évek óta már májusban juniusban és augusztus második felétől is vannak helyi, regionális előversenyek, ahonnan a legjobb 4 páros jut fel a bajnoki táblára.

Az eddigi " csúcsot " megdöntve ez évben 11 verseny kerül lebonyolításra. Cél , hogy minél színvonalasabb helyi versenyek és budapesti selejtező továbbá még az elmúlt évinél is sikeresebb fővárosi döntő legyen. A szervezők arra törekednek ,hogy a helyi viadalok a helyszint adó város nevezetes rendezvényévé váljanak.

A Corinthia Hotel Budapest az idei évi sorozat egyik kiemelt partnere, kollégáink nagy erővel készülnek már a bajnokságra.


Cikkajánló
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Fenntarthatósági díj az őriszentpéteri Pajta Étteremnek
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing