A chocoMe ismét világversenyen bizonyított – 4 arany, 3 ezüst, 2 bronz

2015.10.07. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Újabb nemzetközi szakmai világversenyen szerzett elismeréseket az ötödik születésnapját ünneplő chocoMe. A nemzetközi, független és óriási presztízsű “International Chocolate Awards” Kelet-Európai regionális szakmai csokoládéversenyén idén is tarolt a magyar márka, összesen 9 érmet szerezve (4 db arany, 3 db ezüst és 2 db bronz). 

Magyar indulóként a chocoMe szerezte a legtöbb érmet, és a legtöbb első helyezést is. 2014-ben a chocoMe volt az első magyar márka a történelem során, mely érmes helyezéseket tudott elérni ugyanezen a világversenyen.
Az “International Chocolate Awards” jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez. A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final), amelyre idén Londonban kerül sor 2015. október 12-14. közt. Érdekes megemlíteni, hogy ez a világverseny az idei londoni Salon du Chocolat (The Chocolat Show) csokoládékiállítás egyik kiemelt esménye lesz. A kiállításon a chocoMe egyedüli magyar kiállítóként vesz részt a díjazottak közül.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a “The New Taste of Chocolate” (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

Choco Me éremeső. HOL Magazin 2015. 

“A díjak rangja ismét csak rendkívül megtisztelő, el sem hiszem, hogy tizenegy benevezett termékből kilenccel sikerült érmet szerezni a versenyen" - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. „Ugyanakkor nem állunk meg egy pillanatra sem: továbbra is célunk, hogy a londoni világverseny döntőjében is helyt álljunk, és legalább egy aranyérmet szerezzünk” - tette hozzá Mészáros Gábor. 

Ezekkel az elismerésekel immár húszra nőtt a chocoMe szakmai világversenyeken szerzett elismeréseinek száma, mellyel vezető szerepet tölt be a magyar csokoládék közti világszintű megítélésben. 

 

A jelenleg díjazott chocoMe termékek: 

Arany: chocoMe Raffinée - Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula  

Arany: chocoMe Raffinée - Fehércsokoládéval bevont liofilizált málnaszem

Arany: chocoMe Raffinée - Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula

Arany: chocoMe Raffinée - Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával

Ezüst: chocoMe Raffinée -  Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió

Ezüst: chocoMe Raffinée - Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal

Ezüst: chocoMe Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel

Bronz: chocoMe Voilé - Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj

Bronz: chocoMe Entrée G102 - chocoMe 66% étcsokoládé piros bogyós gyümölcsökkel

 

Ezúttal gratulálunk a többi magyar résztvevőnek, nyertesnek!


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing