A Budavári Borfesztivál bemutatja: Rosalia 2013

„Halló, Rosalia? Végre tudunk beszélni. Ráértek hétvégén a gyerekekkel? Most rendezik Budán a Gesztenyés kertben a Rosé fesztivált, ahol tavaly éjfélig borozgattunk! 
Képzeld, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát, vagy cseppőrt kap ajándékba! Szuper, nem? Mi biztosan megyünk, csak nem tudom eldönteni, hogy a lazac színű nyári ruhámat vagy a barackvirág színű szoknyámat vegyem-e fel. 

Segíts, kérlek! Hozd az uradat is, mert lesz Rosé Mustra, ahol több mint 80 féle Rosét kóstoltatnak a borászok.
Hogy mondod? Persze, hogy a Larus Étterem teraszán eszünk, nem hagyjuk ki most sem azt az isteni kemencében sült kacsát és a grill kolbászt. Ja, és a legfontosabb: fantasztikus lesz az esti koncert! Halló, Rosalia!? ROSALIA!”

Rosé Garden és Éves Magyar Rosé Mustra

2013. május 10 - 12.

Gesztenyés kert, Larus Étterem (12. kerület, Csörsz utca – Sirály sétány)

Ha májusi napsütés, akkor Rosalia! A gesztenyefák árnyékában sétálgatva hamisítatlan fesztiválhangulatban ismerheti meg Magyarország roséinak ezer arcát. Jöjjön el, és válassza ki idei kedvenc rosé borát!

Rosé Garden

Május 10-12. között a Gesztenyés kertben és a Larus Étterem teraszán széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A borokhoz a Larus Étterem állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit. Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba! A rendezvényre belépőjegy nincs, 700.- forintért kóstolópohár vásárolható.

Gasztronómia

A Larus Étterem igazi fesztiválos hangulathoz illő ételekkel várja a Rosaliára érkezőket. Amit a Larus megálmodott: babgulyás üstben főzve, ropogós kacsacomb kemencében sütve, grillezett házi kolbász, szárnyas grill nyárs, tengeri hal nyárs, grillcsirke, tortilla, mangalica szendvics, kemencében sült burgonya, házi savanyúságok, sajttálak és császármorzsa baracklekvárral, házi fagylaltok, csak hogy néhány említésre kerüljön.

Rosalia 2013. HOL Magazin 2013.

Jazzy színpad

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók adnak hangulatot a borozgatáshoz. Május 10-én, pénteken este 19 órától Micheller Myrtill és zenekara, a Swinguistique vadonatúj műsora lesz hallható, amely a múltszázad Franciaországát idézi, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő és dob kíséri.

Szombat este 19 órától a Hot Jazz Band lép fel. „Hot jazz” - a kifejezést a jazz leírására használják, különösképp a korai jazz-re és a swingre vonatkozóan, utalva izgalmas és energikus természetére. A zenekar az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója.

Vasárnap 19 órakor az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band, Takács Tamás Dirty Blues Band, Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akikkel a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Pénteken és szombaton 21 órától a Jazzy Dj-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Gyerekeknek

A Rosalia ideális programja lesz a kisgyermekes családoknak is, hiszen a rendezvény alatt a Larus Étterem megújult játszókertje és a MOM Kulturális Központ nagy játszótere várja a kicsiket. Vasárnap a gyerekeknek szól a Délelőtti prograMOM: kézműves műhelyben parafadugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat, ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztatja őket. Ezután a zenekar és egy táncoktató megtanítja a kicsiket néhány vidám tánclépésre. Szombaton és vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.

 

Nyitva tartás:

Május 10. Péntek 14-23 óra között

Május 11. Szombat 10-23 óra között

Május 12. Vasárnap 10-21 óra között

Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 700.- ért kristály kóstolópohár vásárolható


Cikkajánló
- Tokaji Tavasz Tállyán
- PultAlól 4. - Hol volt hol nem volt
- 10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is
- Japán konyha és magyar bor: az igazi nyerő páros
- A klímaváltozás egyik nyertese lehet a kékfrankos?

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing