A Budavári Borfesztivál bemutatja: Rosalia!

 „Halló, Rosalia? Már háromszor hívtalak, hol vagytok? Gyertek gyorsan, találtam egy olyan rosét, amilyet még soha nem ittál. Azt hiszem, ezt keressük már évek óta. Igen, a szülinapodra is ezt fogjuk venni a kerti partihoz. Vagyis nem, oda találtam egy másikat, ami sokkal jobban illik a sültekhez. Végig kóstoltam vagy 60 rosét, nem egyszerű a döntés, de azt hiszem, megvan a kedvencem!"

Képzeld, borászok is vannak, végre igazi szakemberekkel is tudok beszélgetni. Mondtam már, hogy kaptam egy kóstolófüzetet ajándékba? És persze egy cseppőrt. Ha sietsz, akkor te sem maradsz le. Minden nő kezében van egy szál rózsa, neked is jár! Mikor értek ide? Tessék? Itt vagytok tőlem pár méterre a játszótéren? Akkor gyertek, mert nem tudom, mit szeretnétek enni, annyi finomság van! Itt vagyok a nagy gesztenyefánál, a Larus Étterem előtt. Halló, Rosalia!? ROSALIA!”

Rosalia. A tavaszi borfesztivál. HOL Magazin 2012.

Rosé Garden és Éves Magyar Rosé Mustra

2012. május 4-6.

A nyárköszöntő borünnepen a bor szerelmesei egy fesztivál hangulatú, pihentető szórakozás és önfeledt borozgatás mellett, gasztronómiai élmények kíséretében mélyülhetnek el a rosé borok különlegességeiben. Jöjjön el, és válassza ki idei kedvenc rosé borát!

Rosé Garden és Éves Magyar Rosé Mustra a Larus Étterem és Rendezvényközpont termében és teraszán, valamint a MOM Gesztenyés kertben, a 12. kerületben (Csörsz utca – Sirály sétány).

Május 4. Péntek

Rosé Garden: 14-22 óra között

 

Május 5. Szombat

Rosé Garden: 10-22 óra között

Rosé Mustra: 10-18 óra között  

Május 6. Vasárnap

Rosé Garden: 10-20 óra között

 

Rosé Garden:

Május 4-6. között a Larus Étterem teraszán és a Gesztenyés kertben széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta várja a borkedvelőket. A borokhoz Buday Péter, a Larus Étterem séfje állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit.  Minden nap az első 100, poharat vásárló hölgy egy rózsát kap ajándékba, az első 100 úr egy cseppőrt vihet magával. A rendezvény ingyenes, 600.- forintért kristály kóstolópohár vásárolható.

Rosé Mustra:

Május 5-én a Larus Rendezvényközpont termében bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé választék, amely a rendezvény alatt szabadon kóstolható. A borászok személyesen kínálják a jégbe hűtött rosékat, habzóborokat, siller borokat. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók. Az első 100 borkedvelőnek kóstolófüzettel kedveskedünk. A belépődíj ára 3000.- forint, mely tartalmaz egy kóstolópoharat és egyszeri belépést tesz lehetővé.

 

Gasztronómia, zene, programok

A Larus Étterem igazi fesztiválos hangulathoz illő ételekkel várja a Rosaliára érkezőket. Amit Buday Péter megálmodott: kemencében sült kacsa, ropogós csülök, báránycsülök tepsis burgonyával, grillkolbász és flecken vegyes savanyúsággal, spare ribs, grillezett csirkecomb, harcsa steak és kapros-tejfölös kakasleves. A falatozgatni vágyókat tapasok, kreatív falatkák színes-illatos kavalkádja várja: marinált lazac, kacsamell és kacsamájkrém, szélben szárított sonka, vadas marha, almával sült szűzérme, harcsapaprikás, csak hogy néhány említésre kerüljön.

A színpadon izgalmasan vidám hangulatot teremt a D’Vine Trió. Énekkel, csörgőkkel, gitárral és dobokkal mutatják meg, hogy értelmezik ők a blues és a soul műfajt. Orosz Zoltán ezerarcú harmonikájával varázsolja el a borozgatókat. Farkas Sándor bárzongorista rögtönzött, élő muzsikával szórakoztat hihetetlenül széles repertoárja segítségével. Aki nem ismeri, most megismerheti a Gayer Mátyás Triót, és számos dallam hangzik el a 70-es évekből az illFon GT tolmácsolásában.  

A Rosalia ideje alatt a MOM Kulturális Központ (www.momkult.hu) is számos érdekes programot kínál: Zurgó Táncház, moldvai csángó népzene, tánc- és daltanítás, Zurgó Dió – táncház gyerekeknek, valamint Iván Ildikó operaénekes, festőművész kiállítása is megtekinthető. Szombat délelőtt nyitva tart a hagyományos Ökopiac a MOM Kulturális Központ udvarán.

Gyermekét, és négylábú kedvencét se hagyja otthon, hiszen a MOM Kulturális Központ modern játszótere várja a kicsiket, a Gesztenyéskertben található kutyafuttatóban pedig a kutyusok is szaladgálhatnak egy jót.


Jöjjön és töltsön el egy szép májusi napot a gesztenyefák árnyékában, beszélgessen, borozgasson, falatozzon és válassza ki idei kedvenc rosé borát!

 

www.rosalia.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing