A bor ünnepét rendezik meg jövő hét végén Tolcsván

2013.08.07. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A bor ünnepét tartják Tolcsván, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék településén immár tizedik alkalommal rendezik meg a borfesztivált augusztus 9. és 11. között.

A község önkormányzata 2004-ben fogott össze a környékbeli borászokkal, hogy megszervezze a helyi borok fesztiválját. Eleinte a cél a tolcsvai termelők munkájának, a vidék aranyának tekintett bor és a település minél szélesebb körben történő megismertetése volt - közölték a szervezők az MTI-vel.

A gasztronómiai és kulturális élmények sorának bővülése évről évre egyre nagyobb közönség számára nyitotta meg Tolcsva kapuit. A kezdetekkor csupán néhány százan látogattak ide, az elmúlt években azonban már olyan borünneppé nőtte ki magát a tokaji, hegyaljai borok tolcsvai kavalkádja, amelyre több mint tízezren jöttek el. Idén is legalább ennyi látogatóra számítanak a szervezők az összegzés szerint.

A vendégek az egyedi kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár tolcsvai borra. A különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén is több tucat helyen lehet megismerni, akár a nemespenésszel vastagon borított falak közötti pincesétákon is.

Különleges lesz a gasztronómiai választék is: vadak, halak, kecskék, malacok, csirkék kerülnek terítékre bográcsban, üstben, nyárson és roston. Kemencékben sülnek majd a lepények, a langallók és csülkös kenyerek. Természetesen a hagyományos ízek, a tócsnik, a krumplilángosok sem hiányozhatnak.

 

MTI 2013. augusztus 4., vasárnap 8:14


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing