A Bárzongorista Verseny résztvevői a Világkiállításon!

2015.10.14. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Világ Legszebb Kávéháza versenyének résztvevői közül sokan okoznak zenéjükkel örömet a Világkiállítás vendégeinek. Darvas Tamás, Mida Oszkár, Csipkés Sándor, Banyák József, és ifj. Ökrös Ottó édesapjával együtt a Magyar Pavilon állandó visszatérő fellépői.

A New York Café Bárzongorista Versenyek részvtevői hatalmas népszerűségnek örvendnek, napi 4 fellépésük van: délután 1 órától kétóránként félórás koncertet adnak. Hogy mit játszanak, azt rájuk bízták a szervezők – de versenyzőink olyan jó ízléssel választanak, valamint olyan hévvel, átéléssel adják elő a darabokat, hogy a közönség sokszor meg sem várja a szerzemény végét a tapssal, már előadás közben ezzel fejezi ki tetszését. A nézők ülve, állva, az emeletről követik a koncerteket, sokszor énekelik is a felismert dallamokhoz tartozó szövegeket.

Október 1-én, a Zene Világnapján a szervezők a klasszikus szerzők előtt tisztelegtek, ezért ilyen darabokat kértek a magyar előadóktól is. Darvas Tamás a kérésnek eleget téve Chopin, Mozart és Beethoven műveket adott elő.

Szereplésük és sikerük a Bárzogorista Verseny szervezői számára is visszaigazolást jelent. A 2011/12-es és a 2013/14-es megmérettetést azzal a céllal hirdették meg, hogy kiderüljön: a Világ Legszebb Kávéházára jellemző bárzongorista műfaj nem veszett el, igenis van létjogosultsága a mai világban is, mi több: sokan hódolnak e műfajnak. A versenyek fordulói mind teltházasak voltak, a gálákat pedig az 500 fős Roma teremben rendezték meg, amely – hatalmas befogadóképessége ellenére – az érdeklődők száma miatt így is szűknek bizonyult. A két szériában képzett, igen tehetséges versenyzők jelentkeztek, akik közül sokan ma is zongorajátékukkal szórakoztatják a New York Kávéházba betérőket. A szervezők nem álltak meg itt, hamarosan újabb versenykiírással jelentkeznek.

A New York Café Bárzongorista versenyének szereplői igazi hungarikumon játszanak. A Magyar Pavilonban ugyanis kiállították, valamint a művészek rendelkezésére bocsátották a Bogányi-zongorát, amelyet idén januárban mutattak be a sajtó képviselőinek. A hangszer jellegzetessége, hogy lelke, maga a rezonáns (soundboard) nem fából, hanem úgynevezett karbon-kompozitból, az űrtechnológiában is használt összetett anyagból készült. A fának sok előnye, de hátránya is van. Sérülékeny, változik, reagál minden külső behatásra. A kompozit viszont nincs kitéve ilyen változásnak, vagyis állandóan eleget tesz az elvárt magas minőségi kívánalmaknak.

A Világkiállítást október 31-ig rendezik meg Milánóban. Ennek fő témája az egészség, a környezet és a fenntartható fejlődés. A rendezvényen Magyarország saját pavilonnal képviselteti magát. Hazánk minden meghirdetett tárgykörben képes felmutatni valami kiemelkedően egyedit: ásvány-, természetes és gyógyvizeink, kiváló éttermeink, élelmiszereink, szőlőkultúránk és boraink, valamint technikai vívmányaink egyaránt szerepelnek a kiállításon.

 

New York Kávéház

Budapest, Erzsébet krt. 9-11.

www.newyorkcafe.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing