A Balaton közepén zárult le a 2018/2019-es év gasztropiknik sorozata

2019.05.15. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Életmód

Sikeres három évszakot tudhat maga mögött a Balatoni KÖR egyesület: a rendhagyóan nem a nyári szezonra koncentráló Gasztropiknik rendezvénysorozat 6 állomáson mutatta be, hogy nemcsak a legmelegebb hónapokban érdemes ellátogatni a magyar tengerhez. A záró esemény helyszíne rendhagyó módon a Balaton közepe volt, ahol a kedves vendégek nem csak a termelőkkel, hanem Luszival, a Balaton első egész évben működő hajójáratával is megismerkedhettek.

A gasztropiknikről:

A télen-nyáron nyitva tartó Balatont promótáló Balatoni KÖR Egyesület 2018 őszén hívta életre az öt állomást bejáró Gasztropiknik elnevezésű rendezvénysorozatát. Az eddigi helyszínek: Sümeg, Balatonlelle, Badacsony, Balatonfüred és Köveskál után május 10-én a szántódi révből induló kompon fejezték be be az eseménysorozatot.

A Balatoni KÖR tagjai olyan minőségi szolgáltatást kínáló vendéglátósok – éttermesek, borászatok, cukrászdák, pálinkafőzők, szállásadók – akik a szezonalitás helyett az egész éves nyitvatartás mellett tették le voksukat. A gasztropiknik rendezvénysorozat időpontjait az eddig leginkább fókuszban lévő nyár helyett a szervezők szándékosan az őszi-téli-tavaszi napokra időzítették. Az esemény keretén belül a közönségnek lehetősége volt megismerkedni a tagok által kínált ételekkel-italokkal, kiegészülve kézművesekkel, gyerekeknek szóló játékokkal, mindezt élőzene kíséretében.

A gasztropiknikkel kapcsolatosan Tóth Balázs (BL Yachtklub) ötletgazda, a Balatoni KÖR alelnöke elmondta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikeres a GasztroPiknik sorozat. A sok éves munka végre meghozta gyümölcsét: egyre hosszabbodik a balatoni szezon, és egyre több vendéglátóhely dönt úgy, hogy leszámol a szezonalitással és egész évben nyitott kapukkal várja a vendégeket, amelynek gazdaságélénkítő hatását a vállalkozókon kívül az önkormányzatok is egyre inkább megérzik.”

A rendezvénysorozat sikerességét bizonyítja, hogy a 2019-2020-as őszi-tavaszi időszakra meghirdetett dátumok már most elérhetők:

 

szeptember 28. - Sümeg

november 30. - Badacsony

december 7. – Balatonlelle

január 25. – Zamárdi

február 29. - Balatonfüred

március 21. – Köveskál

május 15. – Komp

 

 

Gasztropiknik a kompon

A rendezvénysorozat utolsó állomása a szántódi révből induló és oda ismét megérkező komp volt, a szeszélyes tavaszi időjárásnak köszönhetően pedig a 2 és fél óra hajókázás közben mind a négy évszak megmutatta magát. A tavaszias, enyhe időjárást egy 10 perces jégesővel tarkított viharos eső váltotta fel, majd ezt követően az utolsó órában a naptejre is nagy szükség volt.

A kompon a Balatoni KÖR Egyesület tagjai jóvoltából lehetett borozni, pezsgőzni és pálinkázni; a jóleső kortyok mellé pedig a tó körüli neves vendéglátóhelyek, úgymint Borbarátok Étterem, Sparhelt, FrissTerasz, BL YachtClub, Kalóz Strandbisztró, Neked Főztem, Hotel Bonvino, Hotel Aura ételei közül lehetett választani. A már így is magas minőségű kulináris élvezeteket tökéletesen egészítették ki a Villa Gréta és a Móni süti pompás desszertkölteményei, illetve a Budapest Bárból ismerős Ökrös Károly csodálatos zongorajátéka.

A főszervező Tóth Balázs még egy meglepetéssel készült a vendégek számára: a kompot egy Luszi névre hallgató motoros hajó követte, amely a Balaton első egész évben üzemelő hajójaként került bemutatásra a rendezvény keretein belül. A hajó a balatonlellei  BL YachtClub kikötőjében állomásozik.

 

Kóstold körbe kiadvány

A Balatoni KÖR megalapulásának egyik fő gondolatisága szerint a tagok egymást is előszeretettel ajánlják vendégeiknek, mint olyan minőségi szolgáltatókat, ahol csalódásmentesen lehet élvezni a magyar turizmusban rejlő lehetőségeket. A tagokról való tájékozódást a kezdetek óta segíti a Kóstold körbe elnevezésű kiadvány, amely 2018 nyár elején térkép formájában került a vendéglátóhelyekre, illetve jelent meg az újságárusoknál a Magyar Konyha gondozásában.

Az idén már 51 helyet tartalmazó kiadvány legfrissebb kiadását a Gasztropiknik utolsó állomásán, a kompon mutatták be a Balatoni KÖR tagjai. A kiadvány elérhető a tagoknál, valamint hamarosan országszerte is megtalálható lesz a fontosabb vendéglátó egységeknél.

 

A kiállítók teljes listája:

Éttermek

Aura Hotel

Bistro Sparhelt

BL YachtClub & Apartments

Borbarátok Panzió és Étterem

FrissTerasz

Fürjes Villa és Udvarház

Hotel Bonvino

Kalóz Strandbisztró

Neked Főztem

 

Cukrászdák

Móni süti

Villa Gréta

 

Borászatok

Bujdosó Pincészet

Dobosi Pincészet és Vendégház

Egly Kézműves Borászat

Fata Pince

Garamvári Szőlőbirtok

Gilvesy Pincészet

Gyukli Pince

Istvándy Pincészet

Pócz Pince

Söptei Pincészet és Étterem

 

 

Pálinkafőzde

Fenegyerek

 

Támogató partnerek:
Mercedes Benz X osztály
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - NAK
Balatoni Hajózási Zrt.

TORK

Magyar Vitorlás Szövetség

Magyar Konyha


Cikkajánló
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál
- Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing