A Balaton gyöngyszeme: Kisfaludy-ház

Szezonnyitó borvacsora panorámával
Június 9-én este hivatalosan is megnyílik a szezon a badacsonyi Kisfaludy-ház Étteremben, hiszen különleges menüsorral és hozzájuk illő borokkal egy remek borvacsorára kerül sor. A Balaton legszebb panorámájú teraszára már most lehet helyet foglalni.

Badacsony. Sokaknak a tanúhegy ugrik be, mint fogalom, megint másoknak a jól ismert népdal: „badacsonyi szőlőhegyen két szál vessző”. Pedig Badacsony valójában a Balaton egyik igazi gyöngyszeme, ahol a turizmus még nem tudta felülírni a természetes szépséget, így a látogatók békés, romantikus környezetbe csöppennek, ha itt töltenek időt. Nem véletlen, hogy mindig is népszerű volt ez a környék, a szőlőtermesztésre kiválóan alkalmas domboldalakon már a XVIII. században is sok jómódú földbirtokos, nemes, katonatiszt vásárolt magának területet. Egy szüreti mulatságon pillantotta meg Kisfaludy Sándor író Szegedy Rózát, és egy hatalmas szerelem, egy hosszú házasság kezdete volt ez. Bár Szegedy Rózának külön háza is volt, amely ma is látogatható, a közös fészek Kisfaludy Sándor présháza lett, amely legendás helyként tovább él, és hosszú évtizedek óta várja a látogatókat.

A legszebb panorámájú balatoni éttermi terasz. HOL Magazin 2017.

Sokak szerint a Balaton egyik legszebb panorámája tárul elénk a Kisfaludy-ház Étterem teraszáról, úgyhogy mindenképpen érdemes balatoni kirándulásaink során útbaejteni ezt a helyet. A badacsonyi kikötőtől gyalog, egy könnyű túrával, vagy hegyitaxival is megközelíthető a ház, amely most megújult formában invitálja a finom falatokra vágyókat. Kitűnő alapanyagokból dolgozó klasszikus konyhát ígér az étterem, étlapján magyaros ételek és balatoni halakból készült fogások szerepelnek, amelyeket természetesen a környék legjobb pincészeteiből származó badacsonyi borokkal öblíthetünk le. Akár borkóstolók keretében is, hiszen a háznak, mint Borterasznak ez is az egyik specialitása, a szürkebarát, a kéknyelű, a rizling és a többi fantasztikus nedű is örömmel mutatja magát ebben a csodás környezetben. A teraszról nem csupán a Balatonra pillanthatunk le, hanem rálátunk a hegy szoknyájára, szinte közvetlenül magunk mögött érezve a bazaltorgonák tömegét, így magunk is részesei lehetünk annak az élménynek, amely sok kiváló művészt, költőt, írót vonzott ide Badacsonyba, és adott ihletet számukra.

Borvacsora a Kisfaludy teraszán. HOL Magazin 2017.

„Lélegzetvételnyi szabadság” – sokan így is nevezik azt az élményt, amely badacsonyi látogatásuk során, a Kisfaludy-házban érte őket, ahol a lenyűgöző táj, a borkultúra és az azt szolgáló gasztronómia szerves egységként simul össze, utánozhatatlan hangulattal ajándékozva meg az idelátogató vendégeket.

Ha tehát nyáron a Balaton felé tartunk, ne hagyjuk ki ezt az ikonikus helyet sem!

Június 9-én pedig borvacsora, az alábbiak szerint:

Menü:

  • Előétel: Vendégváró falatkák
  • Leves: Mentás zöldborsókrémleves kecskesajtos croutonnal
  • Főétel: Bőrös fogasfilé szőlős metélttel, kéknyelű mártásban
  • Desszert: Kőróka zabaglione

Borok:

  • „Biciklisták bora” Rizlingszilváni 2015
  • „7Kál” Chardonnay 2014
  • „BOR” Badacsonyi Olaszrizling 2014
  • „Barik” Balatoni Olaszrizling 2013
  • „Feleségem bora” félédes Szürkebarát 2014

A jó hangulatról pedig Burka Sándor cigányzenekara gondoskodik.

Jelentkezés, információ itt: +36/87-431-016

www.kisfaludyhaz.hu

Borvacsora a Kisfaludy teraszán. HOL Magazin 2017.

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing