A 24. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál programja

2013.08.28. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Vörösök, fehérek, rozék várják az ínyenceket - Pezsgő, gasztronómia - Hagyomány, minőségi zene, családi - és gyermekprogramok - Napnyugta után indul a parti.

Bu­da­fok-Tétény párat­lan bor­kultúrával büszkélked­het, és ezt min­den évben nyárbúcsúztató fesz­tivállal ünnep­li. A ha­gyomány és a minőség őrei két napra kitárják ka­pu­i­kat az önfe­ledt, sok­szor bohém so­ka­da­lom előtt. Le­gyen része a különle­ges élményben!

Európa egyik leg­na­gyobb pin­ce­rend­szerében minőségi nedűk érlelődnek több mint száz éve. Itt szület­nek az elegáns, könnyed pezsgők, a borköltők bíbor árnya­latú erős vörösei, akárcsak nagyapáink szikvízes fröccse­i­nek alap­ja, a száraz fehér, és nem utolsó sor­ban az egyik feltörekvő "if­jonc", a rozé, amely előtt a társasági élet ínyen­cei is kény­te­le­nek meg­hajol­ni.

A 24. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál programja

Pezsgő tér - Savoyai tér 

Szombat

10:00 - 11:00

Ünnepélyes megnyitó és felvonulás

13:30 - 14:30

Majorka Bábszínház

15:00 - 15:30

Kocsis Tibor koncertje

Az X-Faktor 2011-es győztese, 2012. február 26-án, a Való Világ 5 döntőjében mutatta be első dalát, melynek címe „Lásd a csodát”.] 2012. június másodikán a Csillag születik fináléjában debütált Janicsák Vecával közös duettje, melynek címe Ez az a perc. 2012 Július 13-án pedig megjelent első studióalbuma Irány az élet! címmel. 2013-ban is folyamatosan lép fel nagyobb rendezvényeken, a mainstream popzene hazai elismert alakja.

16:00 - 16:30

Tóth Gabi koncertje

Tóth Gabi 2004 őszén indult a Megasztár második szériájában, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, s egyben ő volt a legjobb helyezést elért női előadó. Ezáltal elnyerte a „2005 legjobb női hangja” címet.

17:30 - 18:00

Csaknekedkislány

19:30 - 21:00

United (élő) koncert

Az együttes 1999-ben alakult, Budapesten, az akkor még Acid Company néven koncertező zenekar Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első lemezét Az elsőt United néven. 2000-ben ez a lemez Arany Zsiráf-díjat kapott Az év lemeze kategóriában, az album első kislemeze a Nincs ősz, nincs tél pedig Jakab Líra-díjas lett, az albumon megtalálható még a Hófehér jaguár, a Hárman párban is. A 2008-ban megjelent, ötödik album a rendhagyó www.united.hu címet kapta, ennek oka, hogy Magyarországon elsőként ez az az album, amelynek teljes anyaga ingyenesen letölthető az együttes honlapjáról és nem a hagyományos cd formátumban adták ki.

21:00 - 23:30

Dj Zöld

A majdnem éjfélig tartó zenés, táncos mulatság házigazdájaként DJ Zöld keveri a színeket.

 

Vasárnap

11:00 - 12:00

TÁ-TI-KA gyermekkoncert

14:00 - 14:30

Görbe tükör

15:00 - 15:30

Bab társulat

16:00 - 16:40

Roy & Ádám akusztik

A formáció a Tramps klubzenekarból nőtte ki magát, ahol a két fiatal zenész 1993 óta játszott együtt. Roy & Ádám első maxi CD-je 1998 májusában jelent meg. A csapból is én folyok! című dal hatalmas sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében, és a fiúkat pillanatok alatt a legnépszerűbb zenekarok körébe emelte. A Tartsd életben! című debütáló album 1998 szeptemberében látott napvilágot, nem titkoltan kitűzve céljául az élőhangszeres zene népszerűsítését. Mára a hazai rockélet egyik legismertebb és legelismertebb formációja 6 nagylemezzel, számos díjjal.

17:00 - 17:30

Takács Nikolas koncertje

Nikolas csupán 19 éves volt, amikor a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal együtt zenélhetett. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége volt együtt zenélni, többek közt Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel. 2010-ben elindult az X-Faktor versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. Nikolas egészen a nagydöntőig vitte, ahol a 2. hely lett az övé. Az X-Faktor befejezése jelentette az első album megjelenését számára, kiadták az "Az első X - 10 dal az élő showból" elnevezésű lemezét, és külön öröm, hogy az ő lemeze állt sokáig az első helyen a Mahasz Top 40-es listáján és hogy dupla platinalemez lett - 35 000 példány

17:30 - 19:00

Az átszerelés ideje alatt aláfestő zene a téren (szentmise a templomban)

19:30 - 21:00

Mystery Gang koncert

A zenekar 1998-ban alakult. Garage, jungle, rockabilly zenét játszanak. Az '50-es évek közepének, végének ízével átszőtt egyedi stílusú, és műfajt teremtő garage, jungle és rockabilly zenét játszanak. Egri Péter szövegeire és dalaira építve adnak nagysikerű koncerteket, mind Magyarországon, mind külföldön.

*

Bor udvar - Oroszlános udvar

Szombat

12:00 - 12:40

A Nádasdy Kálmán Iskola néptánc előadása

13:00 - 13:50

Bolgár néptánc Nikola Parovval

14:00 - 14:50

Görög hagyományörző csoport

17:00 - 18:00

Ocho Macho koncert

"Kicsit reggae, kicsit latin, kicsit punk, kicsit rock and roll - egyszóval: hupogós" "Bob Marley és Manu Chao Vas megyei keresztgyerekei" - 2003-ban alapították a helyi zenészek Szombathelyen. Eredeti céljuk egy vérbeli bulizenekar összehozatala volt, de a kezdeti időszak feldolgázásaival aratott sikerei arra ösztönözték őket, hogy saját dalokat is kezdjenek írni. Tagcserék és hosszas vívódás után kialakult, hogy vidám, Dél-Amerikára és a Karib szigetvilágra jellemző zenét fognak játszani vegyítve a latin hangzást a reggae-vel. Dalaikat magyar, angol és spanyol nyelven adják elő, így a zenéjük valóban határok nélküli! Ennek többszörös bizonyítéka az, hogy már Ausztria fővárosában sem ismeretlenek.

18:30 - 19:30

Colorstar koncert

Az 1996 - ban alakult colorStar zenekar az első magyar színes televízióról nevezte el magát: a több jelentésrétegű név így egyszerre utal zenéjük "színességére", illetve a "belső film" - re, ami-elsősorban a korai - lemezeik lebegő hatású folyamatzenéinek hallgatása közben indul el a hallgatóban. A colorStar ugyanis az elsők között ötvözte az elektronikus party zene különböző irányzatait a pszichedelikus, gitáralapú pop - rock - kal, koncertjeiken rendszeresen kísérletezik a zenét vizuális elemekkel erősítő megoldásokkal is, azzal a céllal, hogy fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje. Dalaik közül kettő is felkerült az Mr2 "Az elmúlt tíz év száz legjobb dala" elnevezésű, közönségszavazatok alapján összeállított listájára, közülük az egyik, (Roam the land) a rádió által kiadott "Egy kis hazai" című válogatás cd - n is helyett kapott.

20:00 - 21:30

Paso Plays Covers koncert

Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. A sodró zene mellett a szövegre is érdemes figyelnünk, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése.

 

Vasárnap

13:00 - 14:30

Zenehajó (Modern Art Orchestra feat Hajós András)

A ZeneHajót Hajós András kormányozza, az első tiszt Fekete-Kovács Kornél, a legénység pedig a 18 fős Modern Art Orchestra. Erre a bő egy órára zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat minden gyermek, aki ehhez kedvet érez. A hétvégi zenés délelőttökön úgy ismerkedhetnek meg egy komplett jazz big band hangszerparkjával, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kell, de sok érdekes dologban részt lehet venni.

15:00 - 16:00

Tárkány Művek koncert

A zenekar, melyet kevesebb, mint két éve alapított a zeneszerző-dalszövegíró és a Tárkány Művekben cimbalmon játszó Tárkány-Kovács Bálint, egy igazi és kivételes örököse a két világháború közötti sanzonos dalkultúrának és magyar dzsessz, folk hagyománynak, Bartók Béla szellemiségének hatásával. Azonban ezeken a felismerhető zenei gyökereken túl, a Tárkány Művek dalai mégis összehasonlíthatatlanok és egyediek. A zenekar 2010 májusában jelentette meg első lemezét "Arcomba az arcod vésted"címmel, és gyorsan a hazai közönség kedvenc produkciói közé került. A Tárkány Művek, ez a fiatal dzsessz- és népzenészek alkotta lelkes csapat egy magyar szuvenír, egy törékeny és különleges kincs, mely élőben ugyanolyan különleges zenei élményt nyújt, mint lemezen.

16:30 - 17:30

Both Miklós Folkside koncert

A zenekart alkotó öt zenész először 2011-ben a koppenhágai WOMEX fesztivál nyitókoncertjén játszott együtt, és az egyszeri alkalomból a közösen kialakított új és érdekes hang miatt lett folytatás. Both Miklós a zenekar gitáros-énekes frontembere, mellette a csapatban Lukács Miklós cimbalmozik, Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszereket szólaltat meg, Dés András ütőhangszereken játszik, Novák Csaba pedig bőgőzik. Bár az együttes tagjai külön-külön is több formációban játszanak, mégis azt gondolják, hogy közös muzsikálásuk fontos mérföldkő mindannyiuk számára, s hosszú távra tervezik együttműködésüket.

18:00 - 19:00

Firkin koncert

Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás. A FIRKIN-t, amely a őrült ír zene féktelenül vidám műfaját teremtette meg Magyarországon. Azzal a nem titkolt szándékkal állt össze ez a kitűnő képességű csapat, hogy lazítson, kikapcsoljon, megpörgessen, energiával és jókedvvel töltsön fel minden járót és kelőt. A régi M.É.Z. és a Shannon.hu legjobb hangulatait hozta át a fuvolás új bandájába. A sokak által már ismert ír nóták, mint például a Whiskey in the Jar, Wild Rover a FIRKIN előadásában friss, dinamikus ízt kapnak.

19:30 - 21:00

Fabula Rasa Orchestra feat Mókus koncert

A 2006 óta működő Fabula Rasa nem csupán a hazai, hanem a környező országok népzenei elemeit is felhasználja, beolvasztja a saját világába, mindemellett úgy hagyományőrzők, hogy mellette naprakészen frissek és XXI. századian lüktetők. Napjaink egyik legsokoldalúbb hazai zeneművésze Szirtes Edina "Mókus", aki énekesnőként, hegedűművészként valamint zeneszerzőként is népszerű.2012-ben átvehette Az év könnyűzenei szerzőjének járó Artisjus-díjat.

*

Fröccs udvar - Promontos udvar

Szombat

14:00 - 15:00

Schnurrrbart

16:30 - 17:30

Király Martina Jazz duó

Király Martina énekes-dalszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakának elvégzését követően az Equinox Jazz Quartetben illetve az Anselmo Crew-ban folytatta a pályafutását. Nemrég alakult bandája, a Martina Luther King akusztikus duóban főleg spirituális dalokat énekel, Palmas elnevezésű, világzenét játszó együttesén kívül a Lushlife Project énekesnője. Rácz Krisztián gitárossal a Martina Luther King-ben zenélnek együtt.

19:30 - 20:00

Smárton Trió

20:30 - 21:30

Peet Project trió

Vasárnap

12:30 - 13:30

Acoustic Cuts

Az Acoustic Cuts duó női ének és akusztikusgitár-hangzásban interpretál olyan - méltán világhírű - előadók által írt dalokat, mint a The Corrs, Bon Jovi, Richie Kotzen, Madonna, Phil Collins… stb. Különlegességük abban rejlik, hogy előadásukban nem a legnépszerűbb slágerek kerülnek feldolgozásra, hanem az általuk igazi „gyöngyszemként” megítélt dalok, amelyek azért természetesen nem merülnek az ismeretlenség homályába. Repertoárjuk széles skálán mozog, a régmúlt dalaitól a mai, modern dallamokig, számos érzésen és stíluson át, színesítve néhány gyönyörű magyar népdal-feldolgozással. Simon Edina énekesnő gyermekkorától képzi hangját, 15 éve áll színpadon különböző zenekarok oszlopos tagjaként, és session – vokalistaként. Horváth György kimagasló tehetségű gitáros, aki az oktatás mellett szintén számos zenekarban zenél akusztikus- és szólógitárosként egyaránt. Zenei ízelítő http://www.youtube.com/watch?v=4R3S1a5iKyw&feature=youtu.be

14:00 - 15:00

Weszely Ernő tangóharmonika előadás

1984 szeptemberében a Budapest Ragtime együttes meghívta tagjai sorába, tulajdonképpen ekkor indult el valódi zenészkarrierje. Bejárta a fél világot, de énekes szólista sikereire való tekintettel 1986-ban kénytelen volt kiválni az együttesből. Ezt követően sokat jártam ki külföldre dolgozni,az utóbbi tíz évben felhasználva a digitális hangtechnikát, valamint Ray Charles munkásságát. Zenei ízelítő: http://www.youtube.com/watch?v=nQvyyxqfByU

16:30 - 17:30

Rák Béla Combo

2 akusztikus gitár, basszus és ének virtuóz gitárjátéka képviseli a swinges, latinos, flamencos hangzást. Zenei ízelítő: http://www.youtube.com/watch?v=E9HuPMqRz8w

18:00 - 19:00

Lantos Zoltán - Andrew J Duó

19:30 - 20:30

Eichinger Trió

Az Eichinger Quartet jazzformációt Eichinger Tibor alapította 2000 októberében. A zenekar 2001 márciusa óta számos koncertet adott különböző klubokban és kulturális eseményeken, feltűntek több hazai jazzfesztiválon is. Saját szerzeményeket adnak elő, melyek nagy részét a frontember írja és hangszereli. Zenei ízelítő: http://www.youtube.com/watch?v=u67BUon6QMA


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing