80.000 árvácska várja a kiültetést

2017.09.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is mindent elkövet, hogy az októberi Nemzeti Ünnepre minden kétnyári virág kiültetésre kerüljön, és a színes virágok még ünnepibbé, élhetőbbé tegyék a Fővárost.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. az egynyári növények elvirágzását követően idén is több tízezer árvácska és díszkáposzta kiültetésével teszi színesebbé a Főváros kiemelt zöldterületeit. Az egynyári növényeket eltávolítjuk, és megfelelően előkészített virágágyakba megkezdjük a kétnyári virágok kiültetését - szeptember utolsó hetében. Az őszi ültetésnél elsősorban a turisztikailag fontos területekre összpontosítunk, így többek között a Margitszigeten, a Szent György téren, az Eötvös téren, a Bem József téren, a Duna korzón, a Szent Gellért téren, valamint a Széchenyi rakparton és a Városligetben ültetünk színpompás virágokat, több mint 80 ezer árvácskát és 8 és fél ezer díszkáposztát.

Az időben elültetett és kellő talajhőmérséklet mellett begyökeresedett árvácskák szépen bokrosodtak, gazdagon és hosszan tartóan virágoznak.

Ezek a növények kertjeink és parkjaink egyik legkedveltebb virágai, mert tavasszal, márciustól júniusig, ősszel pedig szeptembertől a kemény fagyokig virágoznak. Az őszi árvácskákat, csakúgy, mint az egynyári növényeket saját termesztő telepén állítja elő a FŐKERT és az árvácskák, díszkáposzták mellett hagymás növényeket is kiültet az általa kezelt kiemelt zöldterületekre. A tulipánok, nárciszok beszerzése még folyamatban van, de a Társaság ültetési ütemtervében első helyen szerepelnek.

Az őszi kiültetésnél a fehér, kék, az élénksárga és a vibráló narancssárga színek részesülnek előnyben. A kiültetett árvácskák hűvös időben is nyílnak, nagyméretű virágaik egész télen mutatósak.


Cikkajánló
- A lassan evő emberek kisebb valószínűséggel híznak el
- Furmint Február - Programok országszerte
- Borjour Magnum a Felvidék díszvendégségével
- Harminc magyar bor került be a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei borválogatásába
- Húsvétra átadják a Nyíregyházi Állatpark látogatócentrumát

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing