8 tipp, hogy felejthetetlenné tegyük a húsvétot!

2015.04.02. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A húsvét érkezése általában a tavasz beköszöntét jelenti, hosszabb és melegebb napokat, lehetőséget arra, hogy végre több időt töltsünk a szabadban – nagykabát nélkül. A hosszú hétvége bővelkedik rendezvényekben, legyen szó szabadtéri gasztrotalálkozóról, hagyományőrző fesztiválról és vásárról, teljesítmény(bor)túráról, nosztalgiautazásról vagy épp kiállításról. A sok-sok programajánlat közül kiválasztottuk és bemutatjuk a legizgalmasabbakat!

1. Két hétvége Palkonyán

A húsvéti és az azutáni hétvégén is programokkal várják az odalátogatókat a Villányi borvidék egyik legszebb falujában, Palkonyán. Az április 4-i Húsvétvárón udvarházak és családi pincészetek kényeztetik a vendégeket finom borokkal, kemencés ételekkel és házi süteményekkel , míg egy héttel később, április 11-én a Hú!SVÉT nevű rendezvény keretében egész napos gasztopiknik lesz 7 stílusos vidéki étterem részvételével.

2. Vincézés – pincézés – bortúra

A teljesítménytúrázók társasága az áprilisi Vince naphoz igazodva húsvét hétfőn tervez túrát a Móri borvidéken. Az immár kilencedik alkalommal megrendezett Vincézés – Pincézés program nem egy hagyományos értelemben vett bortúra, amolyan pincéből-pincébe bukdácsolás, hanem egy meghatározott útvonalon rendezett valódi teljesítménytúra a kirándulás kedvelőinek. A távot mi magunk választhatjuk fizikai és/vagy lelki állapotunkhoz mérten. Minden szakaszon lesz borkóstolási lehetőség az Ezerjó borút borospincéiben.

3. Budavári Sokadalom

Idén sem maradhat ki a turisztikai látványosságként is számon tartott húsvéti fesztivál a Budai Várban. Az április 5-6-ai rendezvény középpontjában ezúttal is a hungarikumok lesznek, mely az ételek-italok, kézműves standok felvonultatásán kívül a programokban is megmutatkozik. A mulatság egy hagyományőrző, tavaszköszöntő rítustánccal indul, a koncerteket pedig a világzene olyan képviselői adják, mint Sebestyén Márta, Palya Bea vagy Szalóki Ági. A gyerekek számára az eseményt a Kikeleti mesekert teszi feledhetetlenné, ezenkívül regélő labirintus, állatsimogató, körhinta és persze sok egyéb játék van a rendezők tarsolyában.

4. Sissi vonat Gödöllőre

Húsvét hétfőn ismét nosztalgiautazást szervez a MÁV. Ez alkalommal az úti cél Gödöllő lesz a „boldog békeidők” hangulatában, melyet az utasok a gőzmozdony által vontatott muzeális kocsikban élvezhetnek. Az utazáson kívül kétféle programcsomag közül lehet választani: lesz vezetett tárlatlátogatás a Gödöllői Királyi Kastélyban, melyet háromfogásos ebéd követ az Erzsébet Királyné étteremben, valamint lovasbemutató a Lázár Lovasparkban, ami után svédasztalos húsvéti ebéd várja a látogatókat. 

5. Párizsi randevú

A sok családi program és evés-ivás között jusson idő a kultúrára is! Húsvét hétfőn zár a Rippl-Rónai József és Aristide Maillol barátságát bemutató tárlat a Magyar Nemzeti Galériában. Rippl-Rónai József legalább annyira nagy hatást gyakorolt a modern magyar művészetre, mint Aristide Maillol a modern európai szobrászatra. A kiállítás e két nagy hatású művész barátságát és kapcsolatuk művészi dokumentumait állítja középpontba.

6. Bibliai étkek versenye

Idén kerül először megrendezésre a bibliai étkek versenye április 4-én Sarudon. A megmérettetésre már lezárult a nevezés, de minden kedves érdeklődőt szívesen várnak, hogy együtt fedezzék fel az ókori fogásokat. És milyen étkekre lehet számítani? Az evangélisták több alkalommal is említést tesznek a kenyérről, a halról és a borról, melyek a zöldségekkel és a hüvelyesekkel kiegészülve minden bizonnyal a nép mindennapi táplálékát jelentették. Jézus korában a roston sütés, sózás, füstölés volt a jellemző, és a húsok közül legtöbbször birkát, juhot és marhát fogyasztottak.

7. Csokitojás, csokinyuszi

A húsvéti ünneplésnek elmaradhatatlan kelléke a csokoládé – és nem csak a gyerekek miatt. Érdemes ilyenkor is minőségi alapanyagokból készült, prémium csokoládét választani, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely kínálatában például ötletes húsvéti ajándékokra lelhetünk. A venezuelai és madagaszkári kakaóbabból készült bonbonok, táblák, szobrok és egyéb finomságok nem csak ízlelőbimbóinkra vannak jó hatással: a kíméletesen pörkölt kakaómasszát egyedül bio nádcukorral egészítik ki, így az egészségre sem káros, az ötletes formák és csodaszép csomagolásuk pedig a szemet is gyönyörködtetik.

8. Díszítsd magad a húsvétodat!

Azoknak sem kell lemondaniuk a tavasz ünnepének élvezetéről, akiknek nincs kedvük kimozdulni idén húsvétkor. Egyszerű dekorációs tárgyakkal hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba, bármi legyen is a cél: koszorúkészítés, a főtt tojás ötletes felszolgálása vagy az egész udvar színkavalkádba borítása. A lakberendezési boltok és a virágüzletek rengeteg ötletes megoldást adnak az ünnepre, melyeket akár mi magunk is megvalósíthatunk egy kis kézügyességgel.

 

vincemagazin.hu


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing