8. Főzdefeszt + Street Food Show Budapest szívében!

Szeptember 20-21-én!
A júniusinál is nagyobb és exkluzívabb környezetben – az Andrássy út legszebb szakaszán, a Nagymező és a Bajcsy közt rendezzük meg az idei második Főzdefeszt+Street Food Show-t!

Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét és összeházasodott a Dining Guide Street Food Show-val. Örömmel jelentjük, hogy az első hazai kézműves sörfesztivál megerősödve jött ki a változásokból, úgy a költözés, mint a házasság beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a 3 éve még kísérleti kis sörfesztiválként induló Főzdefesztből a Street Food Show csatlakozásával mára hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiválja lett!

Most szeptemberben úgy döntöttünk, még egy lépéssel tovább megyünk eredeti célunk felé, és minden eddiginél több embert ismertetünk meg az igazi kézműves sör és a minőségi street food fogalmával, ezért csatlakozunk a Főváros Európai Mobilitási Hét/Autómentes Naphoz, melynek keretében az egész Andrássy utat lezárják szeptember 20-án és 21-én. A jó sör és a jó harapnivaló demokratikus alapjog!

Nincs mire panaszkodni, tele lesz a fesztivál új belépőkkel – kaja és sörfronton egyaránt.

Street Food Show. HOL Magazin 2014.

Az alig pár éves pesti sörforradalom gyermeke a Reketye Sörfőzde, ami a Jónás Kézműves Sörházból nőtt ki, és az alapsöre a Jónás Ravasz Hódja. A nagytarcsai sörüzemük éppen a nyár végére dugta ki a fejét a földből.

Szeretettel üdvözlünk egy régi ismerőst, a Sümegbeert, amit évek óta várunk a fesztre, és most végre megérkezett, hogy bemutatkozzon Pesten is. A nyírlaki Dínó 20 éve főzi a bajor világost, most azonban ő is újított, barna, vörös és ribizlis sörrel.

Szintén régóta bujkáló helyi érdekű sörfőzde volt a jászapáti Lados Sörfőzde, melybe idén a sörforradalmon felnőtt gerillák csatlakoztak és most egy amerikai komlós félbarna ale-lel és egy amerikai IPA-val, valamint egy, a Bázis Sörfőzdés Izsó Péter által főzött Grafit nevű európai komlós barna ale-lel mutatkoznak be a Feszten.

Nagy büszkeségünkre szolgál, hogy idén Erdély is bemutatkozik a fesztiválon. Megkóstolhatjuk a kolozsvári Clausenburger kisüzemi söreit, a Salvator likőröket és ha sikeresek lesznek a vadászok, megkóstolhatjuka Medvetalpat, ami valódi medvehúsból készült street food.

A nemzetközi szortimentünk is bővül. Idén végre megjelenik régi kedves partnerünk, a Caledonia a csak általa csapolt skót Belhaven sörökkel, és meghívtuk Amerikából a Kentucky Ales sörfőzdét, akik a hordóérlelt sörökben mutatnak utat a magyar szcénának.

A legnagyobb magyar sörpunk Armando, a Brew Studiós Zsoldos Krisztinával főzte meg a Dirty Saison-t, ezt a szutykos saison-t, ami a mostanában divatos saison-értelmezésekkel ellentétben nem a stílus tisztára csiszolásában érdekelt, hanem a régi mezőgazdasági gyökerekhez visszanyúlva a stílus ősi spontaneitását idézi meg háromféle élesztőjével és négyféle komlójával.

Júniusban hatalmas támadás érte az ételárusokat, így idén erősítéssel érkeznek majd 30 standon, köztük olyan tapasztalt újoncok, mint pl. az ősszel a Nagymező utcában nyíló Hokedli, ami premier előtt főzi a kakukkfüves murokfőzeléket a Street Food Show-n, vagy Budapest egyik legjobb levesezője, a Nyakleves. Szeptemberben végre visszatér a Street Food Show történetének kétségkívül legnagyobb sztárja, Gódor - A Sonkás – András. Halkan susog majd a Berkel szeletelő, leheletvékony lesz a sonka. És persze megint eljön a Vörös Homár, ami a júniusi feszten 3 nap alatt 800 osztrigát adott el a pesti közönségnek.

Először települ ki a Falk Miksa utcai Bontxo, aminek azért is illik örülni, mert tudvalevő, hogy a főváros legkiválóbb, baszk konyháját vivő étterméről van szó. A Gurung és csapata, a Wok&Tandoori alig győzte gyártani a naan-t a júniusi Street Food Show-ra, annyira kapós volt az indiaiak hagyományos kenyérlepénye. Nyáron feltúrbózták magukat és közkívánatra újrajönnek és gyúrnak. Ugyanígy tesz a Húspatika, a Csöppentő, a Pista bá’, a Pilvax közben hamarosan új éttermet nyitó Wang, a Gyradiko, a W35, a szuper installációval készülő, nemrég a harmadik egységükkel is előrukkoló Tamp & Pull.

Street Food Show. HOL Magazin 2014.

A lassan 50 felé tartó számban megjelenő sörstandok közt ott lesz a hagyományos élcsapat – Fót, Stari, Serforrás, Gyertyános, és sokan mások – a maguk állandó szortimentjével, valamint szezonális különlegességeikkel, és felvonulnak a folyton új meglepetésekkel jelentkező gerillák – Tibeer, Csupor, Zodiac, és a többiek. Egyesek lassan kirepülnek a fészekből, és saját standot állítanak, mint a Hara Punk, a Hedon, vagy a Rothbeer.A Hara Punk a közönséggel szavaztatta meg, milyen sört készítsen, így jött létre a Lemon? No Thanks búzasör. A szezon slágere a saison, az újjáélesztett archaikus francia aratósör, de egyre népszerűbbek az innovatív alacsony alkoholtartalmú, könnyed ivósörök – mint pl. a Hopfanatic American Pale Ale-je, és persze még mindig király az India Pale Ale, és az amerikai komlók!

És persze folytatódik a gyümölcssör-őrület a Gyertyános Sörfőzde ananászos-lime-os és birsalmás sörével, a Serforrás Gesztenyés különlegességével, a Fapados Sörbolt által fejlesztett zöldalmás vörös sörrel, és számos új szilvással és meggyessel.

Most ősszel folytatódik a tavasszal megkezdett szavazás, és a fesztivál után megmondjuk, melyik lett Magyarország Kedvenc Kézműves Söre 2014-ben, valamint melyik főzde nyerte el az Év Sörfőzdéje díjat.

És végül ott lesznek üdvöskéink, a Food Truckok – szerencsére egyre több garázsban tuningolnak fel kajáskocsivá egykor szebb napokat látott négykerekűeket. Konvojban halad a Zing, a tésztákat kocsikáztató Pasta Station, kistesója, a Gourm’n’go, a franciásan bájos, de Fellini szellemét is megidéző Piknik Utczabár, a lángos- és fánkkirály Tésztafeszítő Kisiparos. A berliniek kedvenc gyorsételét, a currywurstot, vagyis a currys, ketchupos főtt, majd megsütött virslit a Berlin Cantin hozza el a Street Food Show-ra, és a Cake Shop is egy autóból tolja a cukormázat.

 

Ételárusok:

A Sonkás

Berlin Cantin

Bontxo

Cake Shop

Churros Up

Csöppentő

ez SAJT

Fiktiv Scoville Bár

Gourm'n'go

Gyradiko

Hokedli

Húspatika

Kerala Dosa

Kolbice

Mahung Biokocsma

Malom bisztró

Mirelite Gombócda

Nyakleves

Pasta Station

Pepita Tökmag

Piknik Utczabár

Pista bá’

Szarvaskolbász

SZEGA

Tamp & Pull

Tanyasi baromfi (aki főz: Bereznay Tamás)

Terra Hungarica

Tésztafeszítő Kisiparos

Vörös Homár

W35

Wang

Wok & Tandoori Express

Zing

 

Sörárusok:

armando_otchoa

Báder Sörfőzde

Balkezes Sörfőzde

Békésszentandrási Sörfőzde

Bigfoot Sörfőzde

Bimbeer Gerillasörfőzde

Bors Sörfőzde

Brandecker Sörfőzde

Csupor Sörfőzde

Domján Sörfőzde

Élesztő Sörműhely

Fapados Sörbolt

Fóti Kézműves Sörfőzde

Franzberger Sörfőzde

Guri Sörfőzde

Gyertyános Sörfőzde

HaraPunk Sörfőzde

Hatodik Íz Vándorsörfőzde

Hedon Sörfőzde

Hopfanatic Sörfőzde

Horizont Sörfőzde

Ikkona Sörfőzde

Kaltenberg Sörfőzde

Kaltenecker Sörfőzde

Kapucinus Sörfőzde

Kissler Sörfőzde

Köleses Sör

Lados Sörfőzde

Legenda Sörfőzde

Léhűtő Sörbár

Magyar Czider

Mályi Ászok Sörfőzde

Rekettye Sörfőzde

Rizmájer Sörfőzde

Rothbeer Sörfőzde

Serforrás Sörfőzde

Sip Beer

Stari Sörfőzde

Sümeg Beer

Szarvasi Sörfőzde

Zips Sörfőzde

Zodiac Gerillasörfőzde

 

Nemzetközi sörök:

Angol Sörök

Belga Sörök

Bohémia Cseh Sörök

Braufaktum Sörfőzde

Caledonia Skót Sörök

Cech-In

Clausenburger Sörfőzde – Erdély

Kentucky Ale

Liquid Gold

Pivo Cseh Sörök

Hasznos linkek:

facebook.com/events/565979006861159/

diningguide.hu/street_food_show_2014

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing