5 csillagos biztonság a Hotel Presidentben

Ünnepélyes keretek között vehette át Gerendás József, a Hotel President elnök- vezérigazgatója a szállodának járó - az IBSSA által adományozható legmagasabb - 5 csillagos biztonsági minősítést.

Szeptember végén immár 9. alkalommal került megrendezésre a „SEC-tember” elnevezésű nemzetközi tréning, a biztonság területén dolgozó szakemberek magas szintű továbbképzése. Ennek keretein belül Popper György IBSSA elnök, Rony Kluger alelnök, Podoski Gábor tiszteletbeli tag, valamint számos hazai és külföldi biztonsági szakértő jelenlétében vehette át Gerendás József a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének 5 csillagos minősítését, mely az épület biztonsági adottságainak legszélesebb körben ismert, és elismert objektív mércéje. Magyarországon és egész Közép-Kelet-Európában eddig egyedül a Hotel President bizonyult erre méltónak. http://www.hotelpresident.hu


15 méterről leadott éles lövések nyomai a golyóálló üvegen. Hotel President 5 csillagos biztonság 


Gerendás József az elismerés átvételekor kiemelte, hogy a belvárosi szállodák közül a Hotel Presidentben van először helikopter leszállási lehetőség, és olyan elnöki lakosztály, amely garantálja az ott lakók tökéletes biztonságát. - Szállodánk már most készül a 2011-re, amikor is Magyarország lesz az EU soros elnöke. Bízom abba, hogy a most elnyert minősítés a soros uniós elnökség idején is komoly versenyelőnyhöz juttatja majd a Hotel Presidentet - tette hozzá Gerendás József.

A külügyet, rendőrséget, köztársasági őrezredet is megjárt Podoski Gábor a kezdetektől kezdve komoly szerepet vállalt a hotel biztonsági profiljának kialakításában, melynek részeként a Hotel President egyedülálló módon saját helikopter-leszállóval, és golyóálló üveggel felszerelt elnöki lakosztállyal rendelkezik. - Az volt a cél, hogy biztosítani tudjuk a magas rangú személyek, nem csak a gyors szállodába juttatását, hanem a biztonságukat is. Mindezt úgy kellett megvalósítani, hogy ne zavarjuk meg a budapesti közlekedést. A szállodában két menekülési útvonal is ki lett alakítva, de ezek részletei szakmai titkok – mondta Podoski Gábor.
 
- Általános nemzetközi tendencia, hogy romlik az országok biztonsági helyzete – mondta egy kérdésre válaszolva Nógrádi György, az ismert biztonságpolitikai szakértő – ezért nagyonis szükségszerű az ilyen típusú szállodák építése.


Nógrádi György biztonsági szakértő előadása.

 
Popper György, az IBSSA elnöke beszédében az egyediséget méltatta, kiemelve, hogy bár az Szövetség számos hasonló adottságú, többnyire kormányépületet vizsgált már, de sajnálatos módon túl gyakran ütköztek elavult infrastruktúrába. Hangsúlyozta, hogy bár egy szálloda biztonsági szempontból roppant nyitott épület, a Hotel President mégis a legmagasabb, európai szintű biztonságosságot tudta megvalósítani, voltaképp ezt ismerték most el az 5 csillagos minősítéssel.

Az est díszvendégei voltak:

Prof. Popper György - az IBSSA elnöke,
Gerendás József úr - Hotel President elnök-tulajdonos
Podoski Gábor

- Dr. Rony Kluger (Israel) -General Secretary of IBSSA, President of International Budo Academy
- Mike Csoke (Canada) - ret. police officer, fugitive hunter, ex-SWAT
- Karl DelaGuerra (USA) - PPS, CLSS – Intl. Bodyguard, ex-SWAT
- Dorian Beerens (Belgium) - expert in Tactical Combat Casualty Care
- Dr. Frank Philipoom (Netherlands) - security expert
- Brent N. Cann (USA)
- Lee Tattersall (GBR) és Demeter Balázs - AIRSOFTARENA
- Kertész Csaba - IBSSA Magyar Szekció elnöke
- Dr. Reindl László - IBSSA Magyar Szekció Oktatási Bizottság elnöke
- Farkas Attila és Szegner Ferenc - IBSSA Magyar Szekció Oktatási Bizottság tagjai
- Nógrádi György - biztonsági szakértő

5 csillagos biztonság. Hotel President 2010.

http://www.hotelpresident.hu


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing