24. Budavári Borfesztivál – Szüreti felvonulás, Népzenei és Néptánc Gála

2015.08.26. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Szüret, vígasság, pörgő szoknyák, csattanó csizmák és hét országra szóló ünnep
A városban mindenki tudja, hogy a Budai Vár szőlődűlőitől pár lépésre, fenn a királyi palotánál nagy vigadalom lesz a hónap 13. napján. Muzsika, tánc, vidámság és gondtalanság, hét országra szóló ünnep. Szeptember 13-án, vasárnap 13 órától Szüreti felvonulás, melyet a Budavári Borfesztivál színpadán Népzenei és Néptánc Gála követ.

Viseletünk, népzenénk, táncunk, szürethez kapcsolódó szokásaink sokszínűségét szüreti felvonulásban és népzenei- és néptánc gálába foglalva mutatjuk be közönségünknek. Minden egyes szüreti felvonulással szőlő- és bortermelő eleink előtt is tisztelgünk. A menetet borvidékeink elöljárói, hagyományőrzői, borrendjeink-, borbarát egyesületeink-, és a borrégiókat képviselő néptánc együttesek tagjai alkotják.

A szüreti felvonulók ének-, zeneszóval, menettánccal a Szentháromság térről, a Tóth Árpád sétányon, Dísz téren, Szent György utcán keresztül vonulnak a Szent György térre, ahol a táncegyüttesek és zenekarok rövid produkciókkal hívják a közönséget, a Koldus Kapu – Hunyadi Udvar – Keleti Terasz útvonalon a Borfesztivál színpadához.

A Borfesztivál utolsó napján fellép a Kertész Táncegylet, a Lippentő Táncegyüttes valamint a Gödöllő Táncegyüttes. Az este zárásaként Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet.

Együttműködő partner a Magyar Művészeti Akadémia.

 

http://www.aborfesztival.hu/ 

 

 

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing