24. Budavári Borfesztivál

2015.09.07. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Számtalan színes program és újdonság az idei Budavári Borfesztiválon
Ha bor, akkor Borfesztivál, Budai vár, színes kavalkád, barátok, és vidámság. Alig találni már olyan borkedvelőt, aki az elmúlt több mint 20 év alatt ne látogatott volna el legalább egyszer a Budavári Borfesztiválra. Láthattunk már születésnapot, leánybúcsút, ünneplő baráti társaságokat, párokat...

... kisgyermekes családokat, fiatalokat és idősebbeket, szakmai delegációkat, külföldi csoportokat és fanatikus magányos borkóstolókat is. Egy közös volt bennük: mindenki mosolygott, jó hangulatban múlatta az időt.
Az idei Budavári Borfesztivál számos programmal várja a látogatókat. Íme, egy kis válogatás a teljesség igénye nélkül:

Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai! A szakmai program elsődleges célja az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. A Borfesztivál a tematikusan kialakított kóstoló útvonalain keresztül ad iránymutatást a rendezvény látogatóinak.

Pár Borpár: szakmai kóstoló délutánok a rendezvény első két napján, ahol az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg. A programhoz csatlakozó kiállítók a saját standjaiknál a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, a borpár egyik fele ingyenes lesz.

Butlers Borkvíz Bár: Játékra hív a Budavári Borfesztivál! Látogasson el az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárba, ahol különböző állomásokon tesztelheti a borokkal, borászati eszközökkel, borvidékekkel kapcsolatos tudását, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét.

Az idei Borfesztiválon három különleges személyiség válik a Törley Pezsgőrend tagjává: Greifenstein János, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohóca és művészeti vezetője és Moussa Ahmed, világrekorder magyar néptáncos, a Gödöllő és a Fricska Táncegyüttes művészeti vezetője, koreográfus és Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője. Nem véletlenül esett rájuk a választás, hiszen a Budavári Borfesztivál mottója ebben az évben a derű, a játékosság, a jókedv és ők hárman szimbólumai is lehetnek ennek az üzenetnek.

Írja fel naptárába:  vidám borozás a barátokkal a Várban szeptember 9-13. között!


Cikkajánló
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing