21 milliárd forint értékű turisztikai célú pályázat

2017.03.22. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Megjelent a Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése című, 21,4 milliárd forint értékű felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden.

A felhívás célja a turisztikailag kiemelt térségek fejlesztése, a hiánypótló beruházások megvalósítása, valamint a párhuzamos fejlesztési elképzelések kiszűrése - tette hozzá.

Az államtitkár szerint a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően növekszik a látogatószám, megvalósul a hálózatosodás, integrált termék- és szolgáltatásfejlesztés jöhet létre, így a teljes turisztikai térség fejlődése biztosítható lesz.

Az elmúlt években a turizmus a magyar gazdaság húzóágazata lett, a közvetlenül ehhez kapcsolódó iparágakkal együtt 350 000 munkavállalót és közel 45 ezer egyéni kis- és középvállalkozót foglalkoztat. 2010 óta rekordéveket zár az ágazat, ezért a kormány arra törekszik, hogy nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatásokkal magasabb bevételt hozzon ki a meglévő kiváló adottságokból a jövőbeni koncentrált, koordinált fejlesztésekkel és támogatásokkal - közölte Rákossy Balázs.

 

 

 

 

MTI 2017. március 21., kedd 9:45


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing