2015. Július - augusztus. Programok a Balaton mellett

Siófoki Nyári Esték, Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház, Nagyvázsonyi Várjátékok, Földvári zenei esték a r.k.templomban, Nemzeti Hét, Tihanyi Orgonahangversenyek, „Jó estét nyár, jó estét Keszthely!”, 47. KÉKSZALAG vitorlásverseny és VINCE Balaton fesztivál, KeszthelyFest....

Tovább is van, mondjam még?

Siófoki Nyári Esték

2015. június 12. – 2015. augusztus 28.

                Siófok

www.kulturkozpont-siofok.hu

Színházi előadások, könnyűzenei koncertek, gyermekprogramok, kiállítás és ingyenes kertmozi a 2010-ben megújult, 1576 férőhelyes siófoki szabadtéri színpadon, amely a fejlesztésnek köszönhetően a térség legnagyobb és egyik legkorszerűbb előadóhelye.

A rendezvénysorozaton belül: ingyenes kiállítás és kertmozi egész nyáron, valamint színházi és zenés produkciók, koncertek. Előzetes tervek: Quimby-, Neoton-koncert, a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynő című előadása a mű bemutatásának 100. évfordulója alkalmából – erről jelenleg is folyik az egyeztetés, Madách Színház – musical előadás, Kárpátia (befogadott vendégprodukció), Popfesztivál 40.

 

Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház

2015. június 26. – 2015. augusztus 29.

Balatonföldvár

www.kultkikoto.hu

A Kultkikötő a Balatonföldvári Szabadtéri Színházban igazi ünneppé varázsolja a 10. nyári évadot: a Budapest Bár zenekar szuperkoncertjével és meglepetésekkel készül a nagy születésnapi bulira – augusztus 1-én, szombaton. Ha Balatonról és nyárról van szó, ki más is kezdhetné a szezont, mint a Kultkikötőben a kezdetektől fogva fellépő KFT együttes? Ezek után nincs megállás: egészen augusztus végéig közel 180 program várja azokat, akik számára a csobbanás, túrázás és gasztro-kalandok mellett az igazi nyári élményt egy igazán jó színházi előadás vagy koncert koronázza meg. Földváron minden héten csütörtök esténként kamaraszínházi előadásokat, pénteken és szombaton nagyszínpadi produkciókat és koncerteket, szombat és vasárnap délelőtt gyerekelőadásokat kínálnak a nézőknek. Bogláron és Fenyvesen a péntek és a szombat a Kultkikötő-napok.

Az igazi prémium kultúr-kínálat minden műfajból a legjobbakat hozza a Balatonra, így egy helyen láthatók budapesti és az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező vidéki teátrumok előadásai. Könnyed zenés és prózai produkciókat hoz a Kultkikötőbe a kecskeméti Katona József Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkció, a Játékszín, a Magyarországi Szerb Színház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Rózsavölgyi Szalon és a kaposvári Csiky Gergely Színház. Határon túli teátrumok is vendégeskednek a Kultkikötőben: a Szabadkai Népszínház és a Felvidékről érkező Écsi Gyöngyi egy-egy produkcióval lép fel. A kőszínházak mellett független színházi alkotók is megjelennek (a Neptun Brigád egy őrült komédiával, Láng Annamária és a Mezítlábas zenészek pedig egy tangó-operával). A nyári programsorozat csúcspontja minden évben a Quimby együttes koncertje – idén a zenekar július 11-én csap hatalmas bulit Balatonföldváron. 2015-ben a vendégek hosszú névsorában elismert és legendás művészeket, a szakma nagyjait találjuk: Lázár Kati, Molnár Piroska, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Vári Éva, Takács Kati, Gálvölgyi János is a Kultkikötő színpadára lép, csakúgy, mint a fiatalok körében is rendkívüli népszerűségnek örvendő Szabó Kimmel Tamás, Csányi Sándor, Schell Judit, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás vagy Méhes Csaba és Rutkai Bori. Idén a szervezők még színesebbé téve a műfaji palettát, újdonságként operett gálaesttel is készülnek – Peller Károly, Szendi Szilvia és a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika közreműködésével.

 

Nagyvázsonyi Várjátékok

2015. július 1. – 2015. augusztus 20.

Nagyvázsony

ww.nagyvazsony.hu

Július 1 és augusztus 20 között naponta délelőtt és délután várjátékok Nagyvázsonyban. Lovagoltatás, íjászat, csillagdobás, lándzsahajítás minden nap.

 

Vezetett túrák Gyenesdiáson

2015. július 1.

Gyenesdiás

www.termeszethaza.hu

Vezetett túrák a Természet Háza szervezésében. További időpontok: július 4., 8., 11., 15., 18., 22., 25., 29.

 

Földvári zenei esték a r.k.templomban

2015. július 1.- 2015. augusztus 31.

Balatonföldvár

www.balatonfoldvar.info.hu

Földvári zenei esték - hangversenysorozat minden kedden 20:00-tól a római katolikus templomban.

 

Nemzeti Hét

2015. július 1. - 2015. július 5.

Balatongyörök

www.balatongyorok.hu

A magyarság múltjáról, kultúrájáról, hagyományairól és a jelen gazdasági-politikai helyzet aktualitásait boncolgató előadások, esténként könnyűzenei koncertek várják a Balaton-parti rendezvényhelyszínen az érdeklődőket.

 

Tihanyi Orgonahangversenyek

2015. július 2. – 2015. augusztus 27.

Tihany, Bencés Apátság

www.tihany.hu

A Tihanyi Bencés Apátság 2015. évi hangversenyei

2015. július 2.    19.30     Teleki Miklós orgonahangversenye

2015. július 9.    19.30     Ruppert István orgonahangversenye

2015. július 16. 19.30     Alföldy-Boruss Csilla orgonahangversenye

2015. július 23. 19.30     Karsten Gyldendorf orgonahangversenye

2015. július 30. 19.30     Ines Schüttengruber orgonahangversenye

2015. augusztus 6.          19.30     Rostetter Szilveszter orgona és László Szilvia ének hangversenye

2015. augusztus 13.        19.30     Mali Katalin orgona és Werb Gábor trombita hangversenye

2015. augusztus 20.        20.30     Johan-Magnus Sjöberg orgona és Karin Werger nyckelharpa hangversenye

2015. augusztus 21.        18.00     Kaláka együttes koncertje (a Rege udvarban)

2015. augusztus 27.        19.30     Kapitány Dénes orgonahangversenye

 

„Jó estét nyár, jó estét Keszthely!”

2015. július 1. - 2015. augusztus 31.

Keszthely

www.balatonszinhaz.hu

A rendezvénysorozat heti rendszerességgel kínál színes programokat a főszezonban, a hétvégégen Keszthelyre látogatóknak. A tematikus napoknak köszönhetően hétről hétre hasonló jellegű kulturális rendezvények várják az érdeklődőket. Lesznek különböző táncbemutatók, komolyzenei és könnyűzenei koncertek, gyermekműsorok, utcabálok, retrodiscok. A fellépők kiválasztása során a szervezők törekednek arra, hogy minél több lehetőséget kapjanak a városi és a környékbeli művészeti csoportok, együttesek, zenekarok, ezzel is hozzájárulva a térség sokszínű kulturális kínálatának bemutatásához, de természetesen ismert előadókkal is találkozhat majd a „Jó estét nyár…” rendezvénysorozat közönsége.

 

47. KÉKSZALAG vitorlásverseny és VINCE Balaton fesztivál

2015. július 2.- 2015. július 5.

Balatonfüred

www.hunsail.hu; www.kekszalag.hu

Kékszalag” verseny a legnagyobb hagyománnyal rendelkező tókerülő vitorlásverseny a Balatonon, az első versenyt 1934-ben rendezték. Útvonala: Balatonfüred – Balatonkenese – Tihany – Keszthely – Balatonfüred, távja 160 km. A verseny ünnepélyes és nyilvános díjkiosztóját szombaton rendezik a Kisfaludy színpadon.

 

KeszthelyFest

2015. július 2.- 2015. július 5.

Keszthely

www.keszthely.hu

A második alkalommal megrendezésre kerülő többnapos összművészeti fesztivál alapkoncepciója, hogy egy hosszú hétvége alatt a városba látogató turisták valamennyi korosztálya színvonalas szórakozási lehetőségekkel találkozhasson a város több helyszínén. A három helyszínen különböző tematikájú rendezvények várják az érdeklődőket. A Festetics Kastély a komolyzene kedvelőit és az idősebb korosztályt várja, míg a belvárosban a borházak mellett utcazenészek, folklórprogramok szórakoztatják majd a közönséget. A keszthelyi Balaton-part a nagykoncerteknek, a gyermek-, és sportprogramoknak ad helyet sörsátorral, kirakodóvásárral, gasztronómiai kitelepülőkkel. A programok egy része díjmentesen, illetve kedvezményesen látogatható.

 

Balatonlellei Juliális

2015. július 3. - 2015. július 5.

Balatonlelle

www.muvhaz.balatonlelle.hu

Július első hétvégéjén kerül megrendezésre 17. alkalommal a Juliális Fesztivál, amely folyamatosan növekvő népszerűségét elsősorban gasztronómiai jellegének és hagyományainak köszönheti. Ennek a rendezvénynek nincs esőnapja, a szombati halászléfőző-verseny és a másnapi bográcsos piknik garantáltan megrendezésre került eddig is, mert főzni és/vagy enni szinte mindenki szeret.

A késő délutáni óráktól a gasztronómia mellett számos színpadi program kerül megrendezésre. Műsorkínálat naponta 18.00-23.00 óra között: gyerekműsor, fúvószenekar, latin és dixie koncert, popsztár előadó, operett-műsor, rock’n roll utcabál, folyamatos vetélkedők, nyereményjátékok. A színpadi programok mellett egész hétvégén lellei borok, étkezési lehetőségek és kirakodóvásár várja a látogatókat a helyszínen.

 

Endrődi-Jókai bableves muri

2015. július 4.

Alsóörs

www.alsoors.hu

Endrődi Sándor és Jókai Mór barátságának ünnepe. A balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságával közösen koszorúzással és irodalmi- ill. kulturális műsorral emlékeznek Alsóörsön. A rendezvényen a vendégeket Jókai-bablevessel és pogácsával várják.

 

Balatoni Halak Napja

2015. július 4.

Balatonföldvár

www.balatonfoldvar.info.hu

Különleges élménynek lehet részese az, aki kilátogat a Keleti strandra ezen a napon. Egész nap: halászati, horgászati eszközök kiállítása, akvárium balatoni halakkal, halételek, halsütő, játszóház, ugrálóvár, környezeti tanácsadás, balatoni és balatonföldvári totó, környezeti tanácsadás, balatoni társasjáték a Nők a Balatonért Egyesülettel, Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatkozása.

 

Fonyódligeti Nap

2015. július 4.

Fonyódliget

www.fonyod.hu

Főzőverseny, néptáncbemutató, koncert, gyerekprogramok.

 

Süss fel Nap! 2. hétvége: Keszegfesztivál

2015. július 4.- 2015. július 5.

Gyenesdiás

www.gyenesdias.info.hu

Táncos, zenés előadásokkal, halászléfőző-versennyel, sült keszeggel várjuk a vendégeket a 7. Keszegfesztiválra.

 

Balaton-átúszás

2015. július 4. (tartaléknapok: Július 5, 11, 12, 18, 19)
Révfülöp - Balatonboglár

www.balaton-atuszas.hu

A 2015 évi Pek-Snack Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2015. július 4-én szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikőtőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikőtőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.

A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is. A kiérkezők itt is számíthatnak orvosi segítségre.

 

Jubileumi Balaton-Ifjúság-Művészeti Nemzetközi Fesztivál

2015. július 5. - 2015. július 8.

Balatonfüred

www.furedkult.hu

A Balaton-Ifjúság-Művészeti Nemzetközi Fesztiválra számos ország művészeti csoportja érkezik. Az Oroszországból, Bulgáriából, Ukrajnából, Lettországból, Olaszországból, Lengyelországból érkező csoportok a balatonfüredi Kisfaludy színpadon látványos felvonulás és megnyitóünnepség után mutatják be produkcióikat a nemzetközi zsűri és a nézőközönség előtt.  A fesztivál napjain az idelátogatók a műsorszámok között találkozhatnak hip-hop, dance, szóló ének, kórus, balett, néptánc előadásokkal, sőt a Kisfaludy galériában egy festménykiállítást és egy népművészeti bemutatót is megtekinthetnek.

 

Bivalyfesztivál

2015. július 5.

Balatonmagyaród – Kápolnapuszta

www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Kápolnapusztára, a Bivalyrezervátumba. GPS: 46°34,852'; 17°12,026' A fesztiválon kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral várjuk látogatóinkat!

 

Palace Dance Club: Paint Glow - Festék Party

2015. július 8. – 2015. július 9.

Siófok

www.palace.hu

Európa legőrültebb buli sorozata – amikor minden neon festékben úszik! A legszuperebb buli, amit mindenképpen ki kell próbálnod.

További időpontok: július 15-16., 22-23., 29-30., augusztus 5-6., 12-13., 19-20.

 

Györöki Jazzfiesta – Koncertsorozat

2015. július 9.   

Balatongyörök

www.balatongyorok.hu

Csütörtök esténként megtelik zenével a Balaton-parton lévő kis tér. Az öreg templom tövében fiatal és már befutott jazz együttesek adnak koncertet.

További időpontok: július 23., július 30.

 

Csopaki Fröccsöntő

2015. július 9. – 2015. július 12.

Csopak

www.csopak.hu

Nincs csopaki nyár fröccs nélkül... Ezt már minden borbarát tudja! Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Fröccsöntő Csopakon, amikor a boros pavilonokban a különböző fajtájú fröccsök kerülnek hagyományosan előtérbe, hiszen a kiváló csopaki borok nemcsak önmagukban fogyasztva, hanem fröccs formájában is kitűnő italok. Az ingyenes fesztivál idén 5 naposra bővül, és ezúttal is találnak maguknak programot a fiatalok és az idősek is egyaránt, hiszen minden nap koncertekkel, táncoktatással, interaktív, izgalmas programokkal várjuk a szórakozni vágyó vendégeket, valamint bemutatkoznak a Csopak Csillagai Nemzetközi Művészeti Fesztivál győztesei is egy gálaműsor keretében. Szombat délelőtt pedig ismét kezdetét veszi a Csopaki Parti Ulti Party a Csopaki Strandon (a játékosoknak a strandbelépés ingyenes, az érdeklődők az ultiversenyt a strandbelépő megváltásával látogathatják).

 

Süss fel Nap! 3. hétvége: Gyenesdiási Bornapok

2015. július 9.- 2015. július 12.

Gyenesdiás

www.gyenesdias.info.hu

Gyenesdiás forró nyári napjain egy igazi felüdítő programsorozat, melynek során népművészek bemutatói, kézművesek vására, fenséges gasztronómia, kitűnő borok és színes kulturális rendezvények, szórakoztató műsorok, esténként koncertek és táncos mulatságok várják a kikapcsolódni vágyó fiatalokat és idősebbeket egyaránt!

Az egész rendezvény idején: borsátrak, népművészeti és kézműves vásár, színvonalas folklór és zenei programok, szombaton és vasárnap gyermekműsorok, esténként koncertek és tánczenés estek hívogatják a borozni és mulatni vágyó vendégeket.

 

Balaton Sound Fesztivál

2015. július 9.- 2015. július 12.

Zamárdi

www.balatonsound.hu

Hatalmas tömeget vonzó 4 napos program. A Sziget és a Volt Fesztivál testvérrendezvénye, világhírű DJ-k, előadók, együttesek fellépésével, színes kísérőprogramokkal. Akár napi jeggyel, akár négynapos bérlettel, mindenképpen hatalmas élmény, felhőtlen szórakozást ígér a rendezvény Zamárdiban.

A Balaton Sound indulásakor a szervezők célként tűzték ki, hogy igazán új színt visznek a hazai fesztiválok közé. Az esemény valóban tartalmas és színes programkínálata kerüli a megszokott kliséket. Négy nap alatt 100 zenekar és DJ lép fel a Balaton Sound helyszínein, javarészt nemzetközi sztárok, számos zenei műfajban. A nemzetközi reklámkampánynak és a fesztivál programjának köszönhetően közel százezren érkeznek Zamárdiba más országokból, elsősorban Ausztriából, Szlovákiából, Horvátországból és Németországból.

 

Tihanyi Szabadtéri Játékok

2015. július 10. – 2015. augusztus 29.

Tihany

www.tihanyiszabadterijatekok.hu

Az évszázadok óta méltóságteljesen kimagasló Apátsági templom tornyai alatt, a Belső-tó fölött a környező dombok ölelésében, csodálatos környezetben kerül sor 2015-ben is a már hagyományos Tihanyi Szabadtéri Játékokra. A gondosan kiválasztott előadások jól szolgálják a nyaralás célját, a lazítást, a kikapcsolódást, a feltöltődést, az igényes szórakozást. A különböző színdarabok mellett koncertek is színesítik a nyári szórakozást. A cél, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes kulturális programot.

Előadások:

 

Július

07.04 | Magna Cum Laude

07.05 | Hattyúdal

07.12 | Amadeus

07.14 | Budapest Bár

07.18 | Csakazértis szerelem

07.19 | Indul a bakterház

07.24 | Süsü, a sárkány

07.25 | Emil és a detektívek

07.25 | Meseautó

07.26 | Whisky esővízzel

07.26 | Klotild néni

07.31 | Vuk, a kis róka

 

Augusztus

08.01 | Csík Zenekar

08.02 | Hatan pizsamában

08.07 | Óz, a nagy varázsló

08.08 | Palya Bea

08.08 | Megelepetés

08.09 | Hitted volna

08.14 | Alma Együttes gyerekműsora

08.15 | Bányavirág

08.16 | Demjén koncert

08.21 | Adáshiba

08.22 | Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban

08.23 | Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban

 

Denevérek éjszakája

2015. július 10.

Keszthely - Fenékpuszta

www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a fokozottan védett Kis-Balaton területére 2015. július 10-én pénteken 20:00 órára.

helyszín: Kis-Balaton Kutatóház

GPS: 46.700841, 17.23867

Az est során a denevérek hálózása és vizsgálata folyik a Diás-szigeten. Az éjszakai rovarok és egyéb hatlábúak fénycsapdázása kicsiknek és nagyoknak izgalmas időtöltést kínál. Előzetes bejelentkezés szükséges! A programon való részvétel ingyenes.

 

Almádi napok

2015. július 10. - 2013. július 12.

Balatonalmádi

www.pkkk.hu

Almádi Napok – zenés, táncos program, kulináris élményekkel. Kézműves standok, lacikonyhák, zenés-táncos felvonulás, helyi tehetségek produkciói, esténként pedig házibuli zenekarok koncertjei Balatonalmádiban.

Időpontok még: július 17-19.,

 

Falunap

2015. július 10. - 2015. július 11.

Balatonvilágos

www.balatonvilagos.hu

A balatonvilágosi falunap fontos esemény a falu életében. Minden évben július második szombatján kerül megrendezésre, mely egész napos szórakozással, mulatsággal várja az idelátogatókat. Programjait próbáljuk úgy kialakítani, hogy a gyerekek, fiatalok és idősebbek számára egyaránt élvezetes legyen: kirakodóvásár, evés-ivás, sportversenyek, sztárfellépő.

 

XII. Gyulaffy Napok Csobáncért

2015. július 10.- 2015. július 12.

Gyulakeszi

www.csobancvar.hu

A „Gyulaffy László Hagyományőrző Lovasbandérium - Csobánc Váráért Közhasznú alapítvány” 2015. július 10.-11.-12.-én rendezi meg a „Gyulaffy Napok Csobáncért” című hagyományőrző programját. A rendezvény hagyományteremtő céllal, immáron 12. alkalommal kerül lebonyolításra. Programunk Gyulakesziben szervesen illeszkedik a nyári balatoni turisztikai műsorok sorozatához. Célunk a történelmileg hiteles, a hajdani kultúrát a hagyományoknak megfelelően visszaadó és értékőrző turisztikai program megrendezése.

A rendezvény során befolyt bevételeket a csobánci vár romjainak állagmegóvására fordítjuk, hogy az utókor számára megőrizzük a magyar történelem eme páratlan emlékét.

Középkori forgatag keretében életre kel az 1500-as évek török kori Magyarországának élete, hangulata. Ízelítőt kapunk a kihalófélben lévő mesterségekből, a néphagyományok, népszokások felidézésén keresztül megismerhetjük a kor hagyományait, az őshonos magyar haszonállatvásár pergő, hangulatát. Kóstolót kaphatunk a páratlan íz világú török és magyar konyha ínyencségeiből.

 

Ízek, táncok, jó szomszédok

2015. július 10.- 2015. július 12.

Hévíz

www.heviz.hu

Nemzetiségi néptánc-, népzene-és gasztronómiai találkozó

 

Alkotó Tábor- zenei rendezvény

2015. július 10.- 2015. július 12.

Szántódpuszta

                www.szantodpuszta.hu

Az alapkoncepció szerint az Alkotótábor azon hazai dj-k és live act-ek gyűjtőhelye, akik hitelesen képviselik az elektronikus zenét, a közönség részéről pedig azoknak szól, akik számára fontos a zenei tartalom.

 

XII. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

                2015. július 10-12., vagy 2015. július 17-19.

Siófok

                www.kulturkozpont-siofok.hu

Magyarország legnagyobb tradicionális jazz eseményén az ország minden tájáról érkező zenekarok a gipsy swingtől a ragtime-on át a dixielandig képviseltetik magukat, és mutatják be a műfaj sokszínűségét.

 

Ingyenes játszóház a strandon, pénteken és vasárnap

2015. július 10. – 2015. augusztus 23.

Zamárdi

www.zamardi.hu

Időpontok: július 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31. augusztus2, 7, 9, 14, 16, 21, 23.

 

I Love Balaton éjszakai futóverseny

                2015. július 11.

                Balatonfüred

www.ilovebalaton.hu/futas

A most már hagyományosnak tekinthető éjszakai futáson idén is részt vehetnek az érdeklődők melynek kiindulási helye a Vitorlás tér lesz.

 

Györöki Nyári Tárlat

2015. július 11. – 2015. július 23., 2015. július 25. – 2015. augusztus 6.,

Balatongyörök

www.balatongyorok.hu

A Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár nagyterme már tizenkettedik éve ad otthont nyaranta neves magyar kortárs képzőművészek kiállításainak.

 

Szomszédolás

2015. július 11.

Balatonszárszó

www.balatonszarszo.hu

Baráti települések vidám találkozója

 

Bélatelepi Nap

2015. július 11.

Fonyód – Bélatelep

www.fonyod.hu

Koszorúzás a Szaplonczay sírnál.

Időutazás Bélatelep alapításáig a fotószínházzal, korabeli fotók készítése.

Bélatelep alapítása, élet a századfordulón (Séta a villasoron Varga István helytörténésszel).

Templomi koncert a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánián.

Szentmise Bélatelep alapítójáért.

 

Klassz a pARTon

2015. július 12. – 2015. július 26.

Balatonalmádi

www.almadiert.hu

Almádi Cimbora Fesztivál!  Cimbora maraton, zene, tánc, képzőművészet, irodalom az egész családnak.

 

ILOVEBALATON - Bringa Weekend

2015. július 12.

Balatonföldvár

http://bringaweekend.hu/ ; www.ilovebalaton.hu

 

Öbölátúszás

2015. július 12.

Balatonfüred – Tihany

www.marathon.hu

Idén 21. alkalommal rendezik meg a tradicionális Öbölátúszást Baltonfüred és Tihany között.

 

Szent Mihály-dombi zenei esték II.

2015. július 12.

                Vonyarcvashegy

                www.vonyarcvashegy.hu

A Szent Mihály-dombi zenei esték koncertjei Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-kápolnában. A 19 órai Szentmisét követően kb. 20 órától várják a zeneszerető közönséget.

 

Jazz és a Bor fesztiválja

2015. július 15. - 2015. július 19.

Balatonboglár

www.jazzesaborfesztivalja.eu

XVI. „Jazz és a Bor fesztiválja” egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt. A helyi jellegzetességek népszerűsítése mindannyiunk feladata. A öt nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. A mediterrán hangulatú udvarunkon esténként két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat. A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtjuk a jobbnál jobb borok bemutatásával. A fesztivál-logoval ellátott üvegpoharakból kínáljuk vendégeinket a magas színvonalú zene mellett. Családbarát szervezésről gondoskodunk.

 

Szemes Fesztivál

2015. július 15. – 2015. július 19.

Balatonszemes

www.szemesfeszt.hu

Koncertek, kiállítások, gyerek programok, filmvetítések várják a fesztivál a vendégeit.

 

Alsóörsi Sörfesztivál

2015. július 16.

Alsóörs

www.alsoors.hu

Kézműves sörök bemutatása, kóstolása Alsóörsön.

 

Balatongyöröki Borfesztivál

2015. július 16.- 2015. július 19.

Balatongyörök

www.balatongyorok.hu

A Balaton-parti sétányon a platánfák alatt rendezett négynapos program során a látogatók megismerkedhetnek a györöki és környékbeli borokkal, késő délutántól gyermekprogramok, esténként pedig könnyűzenei koncertek és utcabál várja a szórakozni vágyókat.

 

Révfülöpi Villa Filip Napok

2015. július 17. - 2015. július 19.

Révfülöp

www.revfulop.hu

 

Révfülöpi Villa Filip Napok, egy emlékezetes nyári hétvége, gondtalan szórakozás. Révfülöp nyári kiemelkedő kulturális eseménye. Könnyűzenei, komolyzenei rendezvények, utcabálok, folklór programok, szabadtéri rendezvények, táncbemutatók, gyermekrendezvények.

 

Badacsonyi Bor7

2015. július 17. - 2015. augusztus 2.

Badacsony
www.badacsony.com

A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik mindenféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak.

 

Családi Napok Balatonfenyvesen

2015. július 17-19.

Balatonfenyves

www.balatonfenyvesen.hu

 

Dumafüred

                2015. július 17. – 2015. július 26.

                Balatonfüred

http://welovebalaton.hu/programok/dumafured.2015

2015. július 17-e és július 26-a között újra várja az érdeklődőket a Dumafüred Fesztivál. Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton egyik legnépszerűbb eseménye, melyre elővételben ismét kedvezményes jegyek kaphatók. A humorfieszta tíz napja alatt, ismét a stand-up műfaj legnagyobbjaival találkozhat a közönség a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ színpadán.

 

Balatonparti Retro Party - Placcs 'N' Z

                2015. július 17. – 2015. július 18.

                Fonyód

                www.fonyod.hu

A Retro Party 2015.07.17-18. között várja a retro zene (70-es, 80-as, 90-es évek) kedvelőit és szórakozni vágyókat a Kikötőben, fantasztikus ingyenes koncertekkel és retro diszkóval.

 

Keszthelyi Folklór Fesztivál

2015. július 17.- 2015. július 18.

Keszthely

www.keszthely.hu

A fesztivál célja a kezdetek óta az, hogy a rendezvény két napja alatt bemutassa a nagyközönségnek a Magyarországon élő nemzetiségek népzenei és néptáncos hagyományait. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő látványos programsorozatra idén is meghívást kapott több hazánkban élő és a hagyományokat ápoló bolgár, görög, szlovák, horvát, szerb, német (sváb) és roma művészeti csoport. A fesztivál első napján látványos felvonulás zajlik a belvárostól a Balaton-partig, majd a rendezvény helyszínén, a Zenepavilonnál a csoportok egymást váltva lépnek a színpadra. Az estéket nép- és világzenei koncertek és nemzetiségi táncházak zárják. A színpadi programok mellett kirakodóvásár, nemzetiségi ételkülönlegességek, kézműves játszóházak várják az érdeklődőket.

 

Balatoni Bringa Weekend

2015. július 17. – 2015. július 19.

Szántódpuszta

www.szantodpuszta.hu

Bringás hétvége a Balatonon.Indulhatnak mindazok, akik szeretnének egy jót bringázni igazi balatoni panorámával. Mindegy, hogy terepen vagy országúton szeretsz tekerni, ezt élvezni fogod!

 

Zalakaros Város Napjai

2015. július 17. – 2015. július 19.

Zalakaros

www.zalakaros.hu

Zalakaroson minden évben megrendezik a Város napjait, ami mindig Anna nap környékére tehető.  A 3 napos rendezvény alatt különböző sztárfellépők és érdekes programok és tűzijáték várja az ide látogatót.

 

ILOVEBALATON – Éjszakai Futás

2015. július 18.

Balatonfüred

http://ilovebalaton-futas.hu/ ; www.ilovebalaton.hu

 

V. Fűz Nap-Ami összefűz

2015. július 18.

Balatonfűzfő

www.balatonfuzfoinfo.hu

Kézműves játszóházak, helyi kézművesek vezetésével, főként olyan tevékenységek bemutatásával, mely a fűzfával és a fűzéssel kapcsolatos. (pl.: fűzfavessző-fonás, gyöngyfűzés, agyaggyöngyfűzés) Egyéb kapcsolódó programok a hagyományőrzés jegyében, például táncház.

 

Zenés esték a „Balaton várában”

2015. július 18.- 2015. augusztus 22.

Szigliget

www.szigliget.hu

A nyári hétvégi estéken újra megtelik a szigligeti alsóvárban kialakított színpad élettel. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra tiszteletét teszi nálunk a Magna Cum Laude együttes. Fellép a vár színpadán a nagy népzenei múlttal rendelkező és  elismert  Csík zenekar. A fiatalok egyik kedvenc pop rock együttese, a Hooligans is ellátogat hozzánk, hogy a középkori várfalak között zenélhessen.  Zséda akusztikus koncertet ad majd, ahol újból megcsodálhatja a közönség szépségét és tehetségét. Augusztusban Magyarország legnépszerűbb jazzegyüttese a Benkó Dixieland Band nyújt majd felhőtlen szórakozást egy kellemes koncert erejéig. A Zenés esték programsorozat zárásaként pedig Szentpéteri Csilla zenéje kivételes ünneppé varázsolja az estét és nyújt magas színvonalú szórakozást.

 

BAHART Regatta

2015. július 18. – 2015. július 19.

Szigliget

www.balatonregatta.hu

Amatőr Vitorlásverseny-sorozat 7-8. futam

 

ILOVEBALATON – Öbölátúszás

2015. július 19.

Balatonfüred – Tihany

www.ilovebalaton.hu

 

III. Anna-fesztivál

2015. július 21.- 2015. július 26.

190. Anna-bál

2015. július 25.

Balatonfüred

www.balatonfured.hu

A balatonfüredi Anna bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja. Hangulatában és tradícióiban feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát, a Reformkort. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, melyre éjfél után kerül sor.

A Hajókikötő előtti Vitorlás téren, utcabálon szórakozhat a nagyközönség.

Az Anna-fesztiválon egész héten át kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújtanak a Balatonfüredre látogatóknak.

  • Prímásverseny:

A Hagyományok Házával közösen szervezett verseny alkalmával az ország legkiválóbb virtuózait hallhatják az érdeklődik.

  • Szívhalászat

Krúdy Gyula "Balatoni szívhalászat" című novellája elevenedik meg minden évben a bált megelőző napon.

  • Könnyűzenei koncertek

A turistaidény kellős közepén a történelmi városrészben több helyszínen könnyűzenei koncertek várják az idelátogatókat.


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing